Aarhus og København trækker i disse tider det største læs, når det gælder tilkomsten af unge studerende. Dette er dog ikke kun en positiv ting for Danmarks to største byer, idet der i de seneste par år er sket et markant ‘boom’ i priserne på lejeboliger i og omkring de to storbyer. På samme tid er adgangskvotienterne til de videregående uddannelser ligeså steget stødt. Ønsker du ikke at blive offer for disse moderne tendenser, kan du med fordel se mod nogle af de andre danske byer, der tilbyder alt det samme – men med en billigere pris på din kommende lejlighed og et mere overskueligt snit til din drømmeuddannelse. En af disse byer er Odense, som du kan læse meget mere om i denne artikel.

SE OGSÅ: Overblik over alle kollegier i Odense

Få meget mere studiebolig for prisen

En af fordelene ved at flytte til Odense er først og fremmest, at du får meget mere bolig for pengene. Det er muligt at finde lejeboliger, der tilmed kan være realistiske at dække udelukkende med et SU-beløb. På den måde kan du tillade dig at have større krav til din kommende bolig. På samme tid kan du fokusere mere på dine studier, familie og venner i din fritid, fordi du ikke behøver at bruge den tid, du har i overskud, på at arbejde for at få økonomien til at løbe rundt. På vores hjemmeside kan du selv søge efter et kollegieværelse i Odense, hvor vi blandt andet har en søgemaskine, der hjælper dig med at filtrere din søgning efter, hvad du ønsker at betale om måneden, hvilket sted i byen dit kommende værelse skal ligge, om du skal dele bad samt køkken med andre eller ej og så videre. Dette gør din søgning nemmere og mere effektiv, fordi du kun bliver præsenteret for værelser, der er aktuelle for dig.

En by med masser af muligheder

Det er ikke kun i Hovedstadsområdet eller i Aarhus, at der sker spændende ting. Odense kan tilbyde dig en masse sjovt ved siden af studielivet, der kan være med til at gøre de mange ugentlige læsetimer mere overskuelige. Først og fremmest er Odense rig på studieliv, og på universiteterne gør de en masse for, at der er sociale arrangementer, som skal ‘peppe’ studierne op. Hvis ikke dette er nok for dig, er der en masse mulige aktiviteter, du derudover kan bruge din fritid på.

Først og fremmest afholder Odense i juni sin årlige musikfestival, Tinderbox, der er tiltænkt som en ny, stor dansk musikfestival i europæisk klasse. Festen, der strækker sig over tre dage, bliver afholdt i Tusindårsskoven, der ligger i det vestlige Odense. Festivalen får besøg af alle de største danske kunstnere, men har ligesom Smukfest, Roskilde Festival med flere også besøg af nogle af de største internationale musikstjerner. Det specielle ved Tinderbox er, at man ikke overnatter på festivalen.. Og så er det jo perfekt, hvis du bor i gåafstand fra pladsen.

Odense er også rig på sport, og der er stor mulighed for at dyrke en masse sport enten i foreningsidræt eller med vennerne i din fritid. Er du mere til at tage ud og se andre dyrke sport, kan du lægge et visit hos EWII Park, bedre kendt som Odense Boldklubs fodboldstadion. Stadionet ligger i den centrale del af byen og får hver uge besøg af nogle af de bedste danske mandskaber, når odenseanerne skal forsøge at spille sig til guldmedaljer i den danske Superliga.

Byen er også rig på kultur, og du finder blandt andet H.C. Andersens Hus midt inde i Odenses hyggelige gader. Huset fungerer i dag, efter en grundig restaurering, som et museum, der er åbent for alle, som har lyst til at dykke tilbage i tiden og få et indblik i en af verdenshistoriens største digteres liv. Desuden ligger huset blot et stenkast fra gågaden, der er fyldt med hyggelige caféer, butikker til enhver smag og meget andet.

Fyn ligger i midten af Danmark

Vi ved godt, at denne overskrift kan virke primitiv, men det er faktisk essentielt, når du senere hen skal beslutte dig for, hvor i landet du ønsker at stifte familie, finde arbejde og så videre. Udover at Odense, som nævnt tidligere, er billigere med hensyn til husleje og mere overskuelig i forhold til en fremtid på drømmeuddannelsen, er der også god chance for, at du ikke har lang vej hjem til din hjemby, om end du kommer fra Jylland eller Sjælland. Der er derimod lang vej fra Esbjerg til København eller fra Hillerød til Aarhus. Ved at flytte til den centrale del af Fyn er du altid sikker på, at du ikke ender alt for langt hjemmefra. Dette er for eksempel også en fordel, hvis du ender med at blive boende i eller omkring Odense, når du er færdiguddannet, men fortsat ønsker at se din familie og gamle venner ofte.