Luk søgning
1 vær.
8 vær.
1 km
60 km
Søg
0 kollegier fundet på denne søgning
BoligAgent - helt gratis Få mails, når der kommer nye kollegier som matcher dine ønsker
Filter icon Filtrer søgning
Sortering:
0 kollegier fundet på denne søgning

Kollegie i Odense

Din søgning gav desværre ingen resultater, prøv venligst igen

Kollegieværelser Odense

Hvis ikke du er en af de heldige, der har en lækker lejlighed lige midt i Skibshus-kvarteret eller lige tæt op af Skovsøen eller Hunderup-skoven – købt og betalt af dine forældre, så fortvivl ikke. Odense er landets tredje største by og selvsagt et meget eftertragtet sted at bo. Med næsten 200.000 indbyggere, hvor af de 30.000 er studerende, er der rift om de studie- og kollegieboliger, der er i byen. Det er trods alt nemmere at finde en studiebolig eller et kollegieværelse i Odense, end hvis du er studerende i København eller Århus. Prisen er også en helt anden, heldigvis.

Odense – den historiske by

Odense er en af Danmarks mest charmerende byer. Byen er også internationalt kendt, hvilket især skyldes H. C. Andersen og hans kendte eventyr. Herudover har byen den samme puls, som de andre store byer som København og Århus, med masser af shopping muligheder, restauranter, cafeer, teatre, museer og meget andet. Odense Zoo og Den Fynske Landsby er også gode bud på nævneværdige seværdigheder, som folk fra hele landet valfarter til. Det sprudlende byliv og de mange muligheder og oplevelser, som byen kan tilbyde, gør, at de ledige studieboliger og kollegieværelser aldrig får lov til at ligge i ret lang tid, før de er afsat til anden side.

Odense – en billigere by

Det er billigere at bo i Odense, end for eksempel København og Århus. Det koster nogenlunde det samme at bo i Odense, som det gør at bo i Ålborg. Den billigste måde at bo på som studerende, er, at bo på et kollegieværelse, og de koster i omegnen af 1.400 kr. pr. måned til ca. 4.000 kr. pr. måned. Vi giver dig et overblik over nogle af de mange muligheder, der er for at bo på et kollegieværelse i Odense.

Kollegie – den billigste boform

Odense er en god by at bo i for studerende, for der er mange kollegier, som ligger spredt rundt i byen. Faktisk er der intet mindre end 22 kollegier at vælge imellem, så der burde være lidt for enhver smag.

Slotsgade Kollegiet inde i Odense C består af 28 kollegieboliger, fordelt på 27 enkeltværelser og en enkelt 2-værelses lejlighed. Alle lejlighederne har eget toilet, bad og køkken. Fællesfaciliteter består af fælles vaskeri, TV- stue, fælleslokale og en fælles tagterrasse. Hele herligheden koster fra 2.405 kr. pr. måned. Slotsgade Kollegiet er en god mulighed for dig, hvis du gerne vil have dit eget, men samtidig ønsker at have det sociale aspekt i form af fællesfaciliteter inkluderet i din studiebolig.

Er du studerende hos Syddansk Universitet, kan H.C. Ørsted Kollegiet være en idé for dig. H. C. Ørsted Kollegiet består af 519 kollegieboliger, og er dermed Odenses største kollegium. Ud af de 519 boliger er der 479 stk. 1-værelses- og 40 stk. 2-værelses boliger. Alle 1-værelses boliger har eget toilet og bad, og deles om fælleskøkken. 2-værelses boligerne er alle med både eget toilet, bad og køkken. Som en unik mulighed, har man på H. C. Ørsted Kollegiet en mulighed for at blive medlem af kollegiets komité, som står for at arrangere kollegiets mange forskellige fællesarrangementer og fester. Det koster fra 1.478 kr. pr. måned at bo på dette eftertragtede kollegie.

Når du søger efter et kollegieværelse, så skal du altid være opmærksom på, om der er specielle adgangskrav på det pågældende kollegium, du overvejer at søge ind på. Nogle kollegier optager for eksempel kun udenlandske studerede eller musiske studerende, som f.eks. Rasmus Rask Kollegiet. Eller Østerhøj Ungdomsboliger, som kun udlejer værelser i en tidsbegrænset periode op til 2 år. Et godt råd er derfor at læse om de forskellige kollegier, så du ikke får en ubehagelig overraskelse lige pludselig.

Ventetid på et kollegieværelse

Der er altid længst ventetid på et kollegieværelse omkring studiestart i august/september, og ventetiden kan være meget svær at anslå. Søger du udelukkende om optagelse på nogle af de mest eftertragtede kollegier, kan ventelisten nogle gange være på flere år, så det kan bestemt godt svare sig at søge bredt og ikke alt for kræsent, når der skal søges om et kollegieværelse. Det nytter derfor ikke noget kun at søge efter kollegieværelser med eget toilet og bad, for dem er der ikke ret mange af.

Bidrag til den gode stemning

Det er vigtigt, at du er indstillet på at indgå kompromisser, når du bor sammen med andre på et kollegium. På mange kollegier deler man både køkken og bad, så derfor er det vigtigt, at du indgår i de fastlagte rammer der er på de fleste kollegiegange. Der er ofte rengøringsplaner, som man indgår i en naturlig rotation omkring. Du kan lynhurtig blive meget upopulær, hvis du er uhygiejnisk og ikke deltager i den daglige rutine på kollegiet. Herudover er det sociale aspekt også vigtigt at forholde sig til. Fællesskabet er en del af pakken, når man bor på kollegie. De sociale arrangementer i form af fællesspisning, biografture mv. er vigtige at deltage i, da det hele bidrager til den gode stemning og fællesskabet på kollegiegangen.

Fordelene ved at bo på kollegie

Der er faktisk rigtig mange fordele ved at bo på et kollegie. Er du helt ny i byen, så er det guld værd at få etableret et netværk lynhurtigt ved at bo på kollegie. Du er aldrig alene, og det kan for mange være enormt betryggende. Vi har listet nogle af de mange fordele, der er ved at vælge et kollegieværelse frem for at bo i en lejlighed eller på et privat værelse:

  • Du sparer penge på husleje.
  • Du har mennesker omkring dig.
  • Der er altid én eller anden, der er hjemme på gangen.
  • Netværksopbyggende. Du kommer lynhurtigt til at kende mange flere, når du bor på et kollegie.
  • Fællesskabsorienteret bliver et af karaktertrækkene, som du kan tilføje på CV´et.
  • Du får en slags ”ekstra-familie”.
  • Du kan spare penge på madbudgettet samt være sikret andet end pasta med ketchup, hvis du deltager i fællesspisning på gangen (hvis din gang er en social gang, vel og mærke).
  • Abonnementsordninger på aviser mm.
  • Du lærer meget om dig selv og dine grænser.
  • Du bliver mere tolerant og rummelig – hvis ikke, så finder du lyn hurtigt ud af at kollegielivet ikke er dig. Eller også skal du måske overveje at finde et kollegieværelse med eget toilet, bad og te køkken. På den måde kan du have tæt kontakt til dine andre bofæller og deles om fællesfaciliteterne samtidig med at du har dit ”eget”.

Få fuld adgang til alle kollegier i Odense og resten af DK

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen!

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerendes vedkommende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet. Følg med på sitet. Vi er hele tiden med på beatet omkring dagligdagslivet som studerende.

Du kan nemt søge ubegrænset blandt alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.