Vis filter

Kollegie i København

Vi hjælper dig med at finde kollegier i hele København. Med mere end 100 forskellige kollegier, er det nu meget lettere og mere overskueligt for dig som studerende at finde din kommende bolig.

Læs mere

Kollegieværelser København

Hvis ikke du er en af de heldige, der har en lækker lejlighed lige ned til søerne eller på Frederiksberg – købt og betalt af dine forældre, så fortvivl ikke. København er landets mest eftertragtede sted at bo. Byens puls og de mange muligheder, der er ved at bo i en hovedstad, overstiger de ulemper, der er ved at bo i byen – og derfor er der stor rift om boligerne i København.

Tænk bredt og ud af boksen

Det kan godt svare sig at tænke ud af boksen, når du skal søge efter et kollegie – især, hvis du har sat næsen op efter et af de populære kollegier centralt i København. Ikke alene er ventelisterne ofte enormt lange, adgangskravene kan også være ret høje. Vælger du derimod et kollegie lidt uden for byens jag og larm, kan du spare penge på huslejen, være tættere på naturen – og tilmed have mere ro i eksamensperioderne. What´s not to like? Søger du om optagelse i flere byer, så er det også vigtigt at søge bolig i de byer. Får du tilbudt en bolig, så er det meget vigtigt, at du så hurtigt som muligt giver besked, om du vil have boligen – ellers er det med garanti en anden, der gerne vil have boligen.

Bidrag til den gode stemning

Det er vigtigt, at du er indstillet på at indgå kompromisser, når du bor sammen med andre. På mange kollegier deler man både køkken og bad, så derfor er det vigtigt, at du indgår i de fastlagte rammer der er på de fleste kollegiegange. Der er ofte rengøringsplaner, som man indgår i en naturlig rotation omkring. Du kan lynhurtig blive meget upopulær, hvis du er uhygiejnisk og ikke deltager i den daglige rutine på kollegiet. Herudover er det sociale aspekt også vigtigt at forholde sig til. Fællesskabet er en del af pakken, når man bor på kollegie. De sociale arrangementer i form af fællesspisning, biografture mv. er vigtige at deltage i, da det hele bidrager til den gode stemning og fællesskabet på kollegiegangen.

Fordelene ved at bo på kollegie

Der er faktisk rigtig mange fordele ved at bo på et kollegie. Er du helt ny i byen, så er det guld værd at få etableret et netværk lynhurtigt ved at bo på kollegie. Du er aldrig alene, og det kan for mange være enormt betryggende. Vi har listet nogle af de mange fordele, der er ved at vælge et kollegieværelse frem for at bo i en lejlighed eller et privat værelse:

 • Du sparer penge på husleje.
 • Du har mennesker omkring dig.
 • Der er altid én eller anden, der er hjemme på gangen.
 • Netværksopbyggende. Du kommer lynhurtigt til at kende mange flere, når du bor på et kollegie.
 • Fællesskabsorienteret bliver et af karaktertrækkene, som du kan tilføje på CV´et.
 • Du får en slags ”ekstra-familie”.
 • Du kan spare penge på madbudgettet samt være sikret andet end pasta med ketchup, hvis du deltager i fællesspisning på gangen (hvis din gang er en social gang, vel og mærke).
 • Abonnementsordninger på aviser mm.
 • Du lærer meget om dig selv og dine grænser.
 • Du bliver mere tolerant og rummelig – hvis ikke, så finder du lynhurtigt ud af at kollegielivet ikke er dig.

Ulemperne ved at bo på kollegie

Er der fordele, så er der selvfølgelig også ulemper – og det er der også ved at bo på et kollegie. Du skal gøre op med dig selv, om du kan leve med disse ulemper:

 • Du skal ofte dele køkken og bad med andre.
 • Værelset er ikke ret stort.
 • Der er ofte meget lydt på et kollegie – du må ikke være for lydfølsom. Fester forekommer!
 • Det er ikke alle, der er lige så pertentlige med sin holdbarhed på mad på køleskabshylden, som dig selv.
 • Det er ikke alle, der har eksamensperioder, når du har eksamensperioder…
 • Der er ofte ingen have eller gårdhave.
 • Der er ofte en stor udskiftning af beboere.
 • Du kan ikke altid stå og lave mad i køkkenet helt alene, der er andre der også skal have mad.
 • Dine rengøringsstandarder er ikke nødvendigvis de samme som andres.
 • Dine ting forsvinder nemmere – både fra køleskabet og tørrerummet.

Få fuld adgang til alle kollegier i København

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Du kan nemt søge ubegrænset hos alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen! Dit stamtræ kan f.eks. have afgørende betydning for dine chancer for at komme ind på et bestemt kollegie – 4. Maj Kollegiet på Frederiksberg kræver f.eks. at du er barnebarn af en modstandsmand. Andre kollegier ligger vægt på dit karaktergennemsnit, eller hvor lang tid tilbage af din studietid, du har. Er du måske over 30, eller er du alene med et barn, så er der også kollegier, der vægter disse ting til din fordel. Det handler om at lave sit forarbejde så grundigt som muligt. Læs godt op på de forskellige kollegier, se om du opfylder adgangskravene og brug så tid på at lave en rigtig god motiveret kollegieansøgning.

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet. Følg med på sitet. Vi er hele tiden med på beatet omkring dagligdagslivet som studerende.

Læs mere her

Kollegie er ikke for alle

Hvis du allerede på forhånd kan sige, at du med garanti aldrig gider deltage i fællesspisning, tour-de-chambre, kollegiefester, biografture og andre sociale arrangementer.

Og er du typen, der får nervøse trækninger ved tanken om at bo tæt sammen med en masse fremmede mennesker, så er kollegie ikke noget for dig. Du skal have dit eget hjem, som du kan indrette som du vil og suverænt bestemme, hvem du inviterer og hvornår og hvad du spiser. Er du derimod lidt i tvivl, om hvilken type du egentlig er, så kan det være en god idé at fremleje et kollegieværelse. På den måde kan du hurtigt afgøre, om det med at bo på kollegie er noget for dig – i en kortere periode.

 

Søger du noget større – prøv Husvild

Det kan være et meget stort og opslidende arbejde at søge efter kollegieværelser eller finde et ledigt værelse – især i de større byer. Det kan derfor være en god idé at søge så bredt som muligt, for at øge dine muligheder for en bolig allerede i dag. Søger du i en af de større byer i landet, kan du ofte med fordel søge i oplandet eller i forstæderne. Der kan være store besparelser at gøre sig, hvis man er lidt fleksibel. Hos Husvild.dk kan du blandt andet søge alt fra værelser, lejligheder og villaer til deleboliger i hele landet. Husvild har lejeboliger i Jylland, Fyn, Sjælland og på Bornholm. Ofte er drømmeboligen lige om hjørnet – så det er bare med at komme i gang med din boligjagt.

Hver dag kommer der nye boliger ind på sitet, og lige nu er der mere end 6000+ ledige huse, lejligheder og rækkehuse til leje på Husvild, og der kommer flere til hver eneste dag!