Vis filter

Kollegie i Roskilde

Find over 25 kollegieboliger i Roskilde! Vi har samlet det hele et sted, så du blot kan læne dig tilbage og starte søgningen – lige når det passer dig.

Læs mere

Kollegieværelser i Roskilde

Roskilde er den 2. dyreste studieby. Det er kun København, der overgår med dyrere huslejepriser, men det kan bestemt godt betale sig at bosætte sig i den populære studieby, Roskilde, hvis man skal læse i København. Med en overkommelig pendlertid på kun 20 minutter til hovedstaden, vælger rigtig mange studerende at bo i Roskilde. Der er ca. 2000 ungdomsboliger og kollegieværelser i Roskilde kommune, og de boliger er der rift om – for der er mange studerende, der gerne vil bo i den populære studieby, som ligger i overskuelig afstand fra København. Vi har udvalgt nogle få kollegier i Roskilde, som du kan læse nærmere om.

Roskilde – bo tæt på det hele til det halve

Roskilde er en populær by. Byen er internationalt kendt på grund af Roskilde Festivalen, der er Europas største rockfestival og besøges af mere end 100.000 deltagere dagligt i de dage, festivalen står på. Byen byder på et væld af uddannelsesmuligheder, butikker, spisesteder og seværdigheder. Roskilde Domkirke og Vikingmuseet er blot et par bud på nævneværdige seværdigheder.Selvom Roskilde er en dyr by at bo i, så er der mange fordele ved at bo i Roskilde. Blandt andet bor du i Roskilde tæt på det hele – men kun til det halve.

Trekroner Kollegiet (Korallen)

Kollegiet Korallen blev i 2007 bygget af Roskilde Universitet, og består af 78 stk. 1-værelses kollegieboliger – alle med eget toilet, bad samt trinettekøkken. Der er et fælleskøkken på hver etage. På kollegiet er der 6 boliger forbeholdt gangbesværede, og flere af boligerne udlejes derudover til udvekslingsstuderende, som studerer på Roskilde Universitet. Huslejeprisen er fra 3.700 kr. pr. måned.

Læs mere om Trekroner Kollegiet her

Kildehuskollegiet

Kildehuskollegiet består af 42 kollegieværelser, som alle er med eget toilet og bad. Der er fælleskøkken på hver etage. Huslejeprisen er fra 3.200 kr. pr. måned.

Læs mere om Kildehuskollegiet her

Musicon Kollegiet

Musicon Kollegiet er et nyt kollegie fra 2010, som består af 104 stk. 2-værelses kollegieboliger – alle med eget toilet, bad samt trinettekøkken. 6 af boligerne på kollegiet er ydermere handicapvenlige. Huslejepriser fra 4.800 kr. pr. måned.

Læs mere om Musicon Kollegiet

Ungdomsboliger vs kollegieværelser

Du skal være elev, lærling eller aktiv på en SU-berettiget uddannelse for at bo på et kollegie eller i en ungdomsbolig. Du skal kunne fremvise dokumentation på, at du er under uddannelse ellers kan du ikke blive boende på kollegiet eller i din ungdomsbolig. Boligsikring er et tilskud, som du kan søge kommunen om. Du kan modtage boligsikring, hvis du bor til leje i en lejlighed, der har eget køkken med afløb. Bor du på et kollegieværelse med fælles køkken, kan du ikke søge om boligsikring, for det er du ikke berettiget til. Størrelsen på tilskuddet afhænger af boligens størrelse og huslejen. Huslejen skal være på minimum 22.500 kr. årligt. Du må heller ikke tjene over et vist beløb årligt (max 133.500 kr. årligt). Det er kommunen, du skal søge om boligsikring hos – det er også dem, du skal sende en ansøgning til. Det er dumt ikke at søge om boligsikring, hvis du er berettiget til det. Der er nok udgifter, når man er studerende, så det er med at tage imod de sparefif, man nu engang kan, når man er studerende. Søg yderligere information vedr. boligsikring på www.borger.dk eller ring til din bopælskommune og hør om du måske er så heldig, at du kan få boligsikring i din ungdomsbolig.

Få fuld adgang til alle kollegier i Roskilde

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Du kan nemt søge ubegrænset hos alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen! Læs gerne godt op på de forskellige kollegier, se om du opfylder adgangskravene og brug så tid på at lave en rigtig god motiveret kollegieansøgning.

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende, og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet.

Læs gerne mere her