Studiestart er en stor ting for mange. For nogle betyder det at flytte hjemmefra, mens det for andre betyder et helt nyt studie. Lige meget hvad det betyder for dig, så sker der mange ting i denne tid. Der er mange ting der skal være styr på. Der skal findes en bolig, og der skal gøres klar til studiet. Få tips og råd til, hvordan du klarer din studiestart bedst muligt.

Find et sted at bo

Måske skal du til at flytte hjemmefra, og er derfor på boligjagt. Det kan være en forvirrende verden, som man bliver nød til at navigere rundt i. Som studerende er der nogle fordele, som man kan gøre brug af. Der findes nemlig studieboligere, som kun er for studerende. Der findes flere måder, man kan vælge at bo på.

Du kan på Findkollegie.dk finde ledige kollegier i hele Danmark – bl.a. København, Aarhus, Aalborg og Odense

Find bolig igennem din studieplads

Som sagt findes der boligere, som kun er til studerende. Her er der tale om enten en studiebolig eller et kollegie. Krav til disse to boligmuligheder er at du er studerende. Du vil komme til at bo i den samme bygning, som andre studerende. Forskellen på disse er, at på et kollegie forgår der som regel mere sociale ting. Her deles man om et køkken, men har hvert sit værelse. En studiebolig har man som regel egen lejlighed, med et lille køkken installeret.

Find et bofællesskab eller bo alene

Dog behøver man ikke finde en bolig, som kræver man er studerende. Der findes nemlig også andre muligheder. Flere unge går sammen for at finde en bolig, og på den måde skaber en bofællesskab. Er man ikke til at bo sammen med andre, så kan man gå ind på jagten i at finde en bolig alene. Dette kan dog være svære, men ikke umuligt.

Gør klar til dit studie

En studiestart kan være hektisk. Der er mange ting, som man skal have klar inden starten. Der er her tale om bøger, computer og skoletaske. Dette er bare for at nævne nogle af tingene. Blandt andet skal computeren være klar til det store pres på studiet. Bøgerne vil du som oftest få opgivet på en pensumliste inden skolestart. Det er derfor dit eget ansvar at du får købt disse bøger. Derudover findes der også andre ting til studiestarten, som vil være med til at gøre det nemmere at studere.

Køb ekstra ting til dit studie

Der er nogle ting på studiet, som man skal købe. Det er som sagt bøgerne, da de er en del af pensum. Derudover findes der også ekstra ting, som man kan vælge at invistere i. Disse ting vil hjælpe dig, måske bedre at komme igennem studiet. Det kan være forskellige hjælpe pakker eller kompendiumer. Dette er alt efter, hvilket studie du læser. Læser du f.eks engelsk på universitetet, så kan det være en god ide at invistere i engelske lydbøger. Dette er en god måde at få den engelske sprog ind under huden.

Find lydbøger til studiet

Der findes flere forskellige steder, hvor du kan anskaffe dig dine lydbøger til studiet. Der findes mange forskellige lydbøger, og du kan finde et stort udvalg på Audible. Herudover kan du også være heldig at finde nogle hos din biblioteksdatabase, men det er ofte bedre at eje dem selv, så du altid har adgang til dem.