Vis filter

Kollegie i Aalborg

Vi hjælper dig med at finde kollegier, ungdoms- og studieboliger i hele Aalborg. Med mere end 100 forskellige kollegier, studieboliger og ungdomsboliger, er det nu meget lettere og mere overskueligt for dig som studerende at finde din kommende bolig.

Læs mere

Aalborg – kulturens og de studerenes by

Aalborg emmer af kultur- og byliv. Oplev naturen i form af byparker, friluftsbade, strand, havn og skov. Når man bor i Aalborg, så opdager man også lynhurtigt, at kultur i høj grad er byens nerve, og at byen er i en rivende udvikling. Aalborg er byen, der har det hele. Du kan for eksempel bo tæt på havnen i Nørresundby, i det mondæne Hasseris eller måske det østlige Aalborg? Aalborg Øst er uden sammenligning det største byområde i Aalborg, og mange studerende bor her i området, da en del af Aalborg Universitetskvarter har til huse her.

Kollegieværelse Aalborg

Aalborg er et af de mest populære steder i Nordjylland at bo i. Region Nordjylland er uddannelsessted for mere end 25 forskellige uddannelser, og med mere end 4000 nye uddannelsesforløb hvert år, er Aalborg en af de helt store studiebyer i Danmark. Det kan være svært at finde et ledigt værelse der udlejes i Aalborg, derfor kan det godt svare sig at blive skrevet op til et kollegieværelse i Aalborg. Aalborg er et eftertragtet sted at bo i Danmark, og de kollegier der er i Aalborg er derfor også i høj kurs og har ofte lange ventetider.

4 Maj Kollegiet

  1. Maj Kollegiet blev bygget som mindesmærke for de danske modstandsfolk under 2. verdenskrig.

Kollegiet er forbeholdt efterkommere af aktive deltagere i modstandskampen. Børn af aktive deltagere i modstandskampen optages først – herefter følger børnebørn og oldebørn. Dokumentation er påkrævet. Tjek derfor altid op på adgangskravene for optagelse på et kollegium i Aalborg, inden du sender en ansøgning afsted. Det sparer både dig og det pågældende kollegies administrationspersonale tid. Pris på husleje er fra 2.750 kr. pr. måned.

Aalborgkollegiet

Aalborgkollegiet er fra 1967, men gennemgik i 1993 en stor renovering. Kollegiet består af 48 kollegieværelser, som alle har eget toilet og bad. Derudover hører der til hver bolig enten have eller fransk altan. Husleje fra 2.204 kr. pr. måned.

Boulevard Kollegiet

Boulevard Kollegiet er fra 1991, og består af 24 kollegielejligheder, fordelt på fire etager.
Under 2. Verdenskrig var kollegiet hovedkvarter for Gestapo. Alle lejligheder har eget køkken, bad og toilet. Med en god central placering med kort vej til station, Universitet og shopping muligheder, er Boulevard Kollegiet et rigtig godt bud på en kommende kollegiebolig. Huslejen er fra 2.616 kr. pr. måned.

Kennedy Kollegiet

Kennedy Kollegiet er af nyere dato, og består af 142 ungdomsboliger, som er fordelt på 4 etager. Der er 3 typer bolig, der tilsammen udgør 50 kvm. Enkelte af lejlighederne har egen altan. Derfor er lejlighederne på dette kollegie også i den lidt dyrere ende, nemlig fra 3.873 kr. pr. måned. Kollegiet er centralt beliggende med kun 1,6 km ind til Aalborg centrum.

Tag-Over-Hovedet garanti

Tag-Over-Hovedet garanti er midlertidigt tag over hovedet til studerende, der påbegynder studie i Aalborg Kommune, der ikke selv har skaffet sig en bolig. Studerende er sikret indkvartering på BBBB i Aalborg, Hytter (vandrehjemmet), og vil så få tilskud til udgiften hertil dækket af Aalborg Kommune. Der er følgende krav, der skal være opfyldte, for at været garanteret ”midlertidigt tag over hovedet”:

  • Du skal være ansøger AKU-Aalborg
  • Du skal selv søge private boliger
  • Du skal tage imod enhver ansøgt kollegie- eller ungdomsbolig, som AKU Aalborg tilbyder dig, inden du flytter ind i en Tag over Hovedet bolig.

Læs mere om Tag-Over-Hovedet garantien på AKU-Aalborgs hjemmeside her

Få fuld adgang til alle kollegier i Aalborg – og resten af DK!

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Du kan nemt søge ubegrænset hos alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen! Læs gerne godt op på de forskellige kollegier, se om du opfylder adgangskravene og brug så tid på at lave en rigtig god motiveret kollegieansøgning.

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende, og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet.