Når gennemsnitsalderen for en Aarhusianer er omkring 35 år, og hver 5. Aarhusianer er studerende, så er Aarhus virkelig en uddannelsesby. Men hvad kan du så læse, hvis du gerne vil flytte til Aarhus? I byen findes der en række af videregående uddannelser, og vi har lavet en liste, så du kan få et overblik over alle dine muligheder.

SE OGSÅ: Find alle kollegier i Aarhus

Aarhus Universitet

Med omkring 40.000 studerende uddanner Aarhus Universitet en stor del af de mere end 50.000 studerende i Aarhus. Aarhus Universitet er samtidig Danmarks største universitet og også Danmarks næstældste. Universitetet er fordelt ud over byens centrum, men primært i den smukke Universitetspark. Universitetet har fire fakulteter.

 • Arts
  • Dette fakultet er et af Nordeuropas største inden for forskning og uddannelse i samfundsmæssige og kulturelle forhold. Det omhandler altså uddannelser som antropologi, engelsk, filosofi, medievidenskab, nordisk sprog og litteratur, teologi og mange andre. Flere end 10.000 studerende huses her.
 • Science and Technology
  • Dette fakultet er fokuseret på viden og aktiviteter inden for klassisk naturvidenskab og ingeniørområdet. Det er uddannelser som fysik, datalogi, kemi, matematik, molekylærmedicin, biologi, molekylærbiologi og nanoscience.
 • Health
  • Fakultet Health udbyder uddannelser inden for det sundhedsvidenskabelige felt. Det er altså her, at du bliver læge, tandlæge eller læser idræt eller folkesundhedsvidenskab. Medicin er år efter år den uddannelse i Aarhus, som har flest ansøgere. Samtidig er festforeningen, Umbilicus, det mest vindende hold til det famøse kapsejlads med 12 sejre, senest en i 2019.
 • Business and Social Science (BSS)
  • BSS er en af Europas største business schools og Danmarks største enhed af erhvervs- og samfundsvidenskabelige discipliner på universitetsniveau. Her læser du altså erhvervsøkonomi, jura, psykologi, statskundskab, samfundsfag og økonomi.

Se mere om uddannelsen her

Journalisthøjskolen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, også kaldet DMJX optager årligt omkring 500 studerende fordelt i Aarhus og København. Her læser du journalistik, kommunikation, medietilrettelæggelse, medieproduktion, fotojournalistik og visuel kommunikation. Her får du altså et kæmpe indblik i mediebranchen.

Se mere om uddannelsen her

Arkitektskolen Aarhus

Midt i Aarhus ligger Aarhus Arkitektskole, som blev grundlagt i 1965. Her er der 800 studerende. Her er fokusområderne arkitektur, design, urbanisme, bosætning, transformation, tektonik, digital design og bæredygtighed. En kreativ vidensinstutition.

Se mere om uddannelsen her

Det Jyske Kunstakademi

Det Jyske Kunstakademi, eller DJK, tilbyder en 5-årig kunstuddannelse. Der er her afdelinger med maleri, skulptur, grafik og meget mere. Stedet optager 8-12 studerende om året.

Se mere om uddannelsen her

Det Jyske Musikkonservatorium

Denne uddannelsesinstitution er fordelt ud på Aalborg og Aarhus. Her er fokus at uddanne musikere og musikpædagoger på det højeste niveau.

Se mere om uddannelsen her

Kaospilot

Uddannelsen som Kaospilot er unik for Aarhus. Det tager tre år at blive kaospilot. Her handler det om at lære om projektstyring, proceskonsulance, kommunikation, organisationsteori, forretningsudvikling, iværksætteri og meget mere. Det er en unik uddannelse, som kun findes i Aarhus. Her er der stort samarbejde med og indsigt ind i store, danske virksomheder som Carlsberg, Novo Nordisk og Lego.

Se mere om uddannelsen her

Via University College

VIA University har en afdeling centralt beliggende i Aarhus. Det er her, hvor du blandt andet læser til bioanalytiker, bygningskonstruktør, ergoterapeut, ernæring og sundhed, fysioterapeut, lærer, pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske. Det er altså en af Danmarks seks professionshøjskoler, hvor du, efter uddannelse, kan kalde dig professionsbachelor. I Aarhus er der næsten 10.000 studerende fordelt på to campusser i byen: uddannelseshuset med mere end 7.000 studerende, og sundhedscampusset med 2.600 studerende. Når du læser en professionsbachelor får du både teoretisk viden samt praktisk viden, så du nemt bliver forberedt til arbejdsmarkedet.

Se mere om uddannelsen her

Erhvervsakademi Aarhus

Dette std bliver også alt EAAA. Dette sted er et af landets største erhvervsakademier med omkring 10.000 studerende fordelt på fuld- og deltid. Her blander du teori og praksis. Det er altså uddannelser som byggekoordinator, datamatiker, finansøkonom, laborant, markedsføringsøkonom, serviceøkonom og inden for softwareudvikling. Der er altså masser af muligheder her for dig, der gerne vil blande både teori og praksis.

Se mere om uddannelsen her

Aarhus Maskinmesterskole

Midt inde i Aarhus ligger Aarhus Maskinmesterskole. Med cirka 1.000 studerende, udvikles der maskinmestre, automationsteknologer, produktionsteknologer og autoteknologer.

Se mere om uddannelsen her

Aarhus Tech

Hos Aarhus Tech finder du byens erhvervsuddannelser. Det er altså her, at du bliver uddannet inden for gastronomi. Det her også her, at du bliver tjener, frisør, murer, maler, smed, tømrer, VVS’er, chauffør, elektriker og en masse andet.

Se mere om uddannelsen her

—–

Aarhus har en hel masse at byde på, når det kommer til uddannelse. Det er derfor ikke noget under, at hver femte borger er studerende. Der er en uddannelse til dig, lige meget hvem du er. Samtidig har du et fantastisk studieliv i vente.