Der er en række fordele ved at læse en videregående uddannelse i Aalborg. I disse dage vælger mange unge at søge mod enten Aarhus eller Hovedstadsområdet, når de skal forsøge at komme ind på drømmestudiet. Dette er dog ikke altid let. Faktisk er adgangskvotienterne på videregående uddannelser stødt stigende, og dette er især tilfældet i Danmarks to største byer. Er snittet til din drømmeuddannelse for højt i Aarhus og København, kan det faktisk være, at adgangskravet i Aalborg er mere overskueligt. Og heldigvis er der på samme tid en lang række mulige uddannelser, du kan vælge at læse, hvis du ser en fremtid i ‘Nordens Paris’.

SE OGSÅ: Find alle kollegier i Aalborg og omegn

Aalborg Universitet

I byen finder du et af Danmarks yngste universiteter, Aalborg Universitet, også kaldet AAU. Universitetet blev grundlagt i 1974. På Aalborg Universitet fokuserer man på at have et tæt samarbejde mellem forskere, studerende, offentlige og private virksomheder, således at universitetet kan tilbyde virkelighedsnære uddannelser og forskningsresultater i verdensklasse. Universitet har fem fakulteter med en række forskellige uddannelser under sig.

  • Det Humanistiske Fakultet

På det fakultet udbyder AAU en bred vifte af uddannelser inden for sprog, kultur, kommunikation og medier, it, læring, turisme, musik, psykologi, design og kunst. Fælles for uddannelserne er, at de har fokus på den verden, der omgiver os. Målet er her at give de studerende kompetencer til at bestride jobs i alt fra private og offentlige virksomheder til organisationer.

  • Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

På dette fakultet er der kun åbent for kandidatstuderende. Her kan man læse samt forske i alt lige fra matematik, fysik og kemi til bæredygtig energiteknik, nanoteknologi og globale forretningssystemer. 92 procent af de færdige kandidatstuderende kommer i job et til to år efter endt uddannelse.

  • Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Dette fakultet tilbyder dig uddannelser inden for områder som samfundsfag, økonomi, politik, organisation, jura, sociologi, kriminologi med mere. Fakultetet lægger stor vægt på et tæt samarbejde med det samfund, der omgiver os.

  • Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Er du interesseret i menneskets helbred, er dette fakultetet for dig. Det er ligegyldigt om din interesse ligger i forebyggelse, behandling, det molekylære aspekt eller samfundets påvirkning. Fakultetet kan nemlig tilbyde dig uddannelser inden for medicin, sundhedsteknologi, idræt og meget mere.

  • Det Tekniske Fakultet for IT og Design

Ønsker du at læse en uddannelse inden for elektronik, arkitektur, design eller planlægning af fremtidens arbejdsmarked? I så fald vil TECH være noget for dig. Fakultetet har et konstant fokus på, at de enkelte uddannelser er relevante og baseret på den nyeste forskning.

Se mere om uddannelsen her

Professionshøjskolen UCN

På UCN kan du læse erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser samt overbygningsuddannelser. Listen er lang på, hvad du specifikt kan læse, men uddannelserne strækker sig i alt lige fra jordemoder til bygningskonstruktør. UCN har afdelinger i både den centrale del af Aalborg men også i sydøst og øst. Derudover finder du også nogle afdelinger i Thisted, Hobro og Hjørring.

Se mere om uddannelsen her

TECHCOLLEGE

På TECHCOLLEGE findes der uddannelser til dig, der er praktisk anlagt. Rækken af uddannelser er lang, og du kan blandt andet læse til murer, kok, landbrug, smed, tømrer men også ting såsom grafisk tekniker, tandklinikassistent, industritekniker og elektriker. Der er også uddannelser inden for digitale medier, web og meget andet.

Se mere om uddannelsen her

Husk på..

Listen for uddannelser i en storby som Aalborg er lang, og du kan, hvis du søger grundigt nok, højst sandsynligt finde en uddannelse der passer til drømmejobbet, du håber på at få i fremtiden. Internettet er din bedste ven i søgen efter information, og derudover er uddannelsesinstitutionerne selv også ivrige efter at fortælle dig om, hvad de kan tilbyde dig.