Studieliv i København - din guide til en bedre studietid

Senest opdateret d. 30. september 2020

Studielivet i København kan være hård, stressende, presset og uoverskuelig - men heldigvis kan den også være fantastisk, sjov, spændende og ikke mindst en af de bedste perioder i dit liv. Det kræver dog, at man planlægger sin studietid rigtig, så man får mest muligt ud af sit studie både socialt, fagligt og kulturelt. Her er der flere gode tips man kan gøre brug af, så man kan nå at deltage i det hele.  

Deltag i rus/intro-ugen

Som udgangspunkt har langt de fleste studier i København en introuge. Det er her alle de nye studerende samles og mødes første gang. For at komme så godt ind på studiet som overhovedet muligt, er det alfa-omega, at man er med fra starten af. Derfor skal man simpelthen være med til introduktionsdagene på studiet. Ikke nok med, at det er her man får muligheden for at hilse på undervisere og bliver vist rundt i de nye tilværelser. Det er samtidigt også muligheden for at møde dine nye medstuderende. Allerede her kan du finde nye venner, som hænger ved resten af studietiden eller finde en studiegruppe du arbejder godt sammen med. Derudover er der også rigtig mange studier, som fokuserer på det sociale aspekt i introdagene. Derfor kan du komme med til forskellige teambuilding-øvelser, hvor du kan øve dig i at samarbejde med mennesker du ikke kender. Det handler om at komme ud af din “comfort zone” og være lidt på dybt vand i introdagene. En anden (og måske den fedeste) del af introdagene er de mange fester som studiestarten byder på. Der er ingen bedre måde at lære hinanden at kende på, end ved at have det sjovt sammen. Det er helt forskellig, hvordan uddannelsesinstitutioner griber det an på - nogen holder fester på uddannelsesinstitutionen, mens andre laver pubcrawls og nogle lejer en natklub. Uanset hvad, er der altid gang i det københavnske natteliv ved studiestart og det er blandt andet her, at venskaber bliver skabt.

Lav en læseplan

Som nævnt ovenover er der rigtig mange events - specielt i starten af din studietid. Der er samtidig også rigtig meget at læse, når man er studerende. Der er utrolig mange studier, hvor selvdisciplin er nøglen til succes. På mange studier i København er der kun meget få undervisningstimer. Til gengæld er der rigtig meget læsestof - og det er en rigtig god ide at have en strategi for, hvornår man skal læse hvad. Det handler om at sætte sig ned, og planlægge hvad man skal have læst. En god ide er, at lave en læseplan for den kommende uge klar så du ved hvor langt du er kommet. Når du det hele kan man holde fri - men er man bagud kan du relativt simpelt se, hvor langt du har i mål på læseplanen. Videregående uddannelser er nemlig noget andet end gymnasiet - man har et langt større ansvar for sin egen læring. Det kræver selvdisciplin og hårdt arbejde. Man skal derfor finde ud af, hvordan man arbejder bedst. Nogen kan godt lide at sidde derhjemme og læse, mens andre skal på biblioteket eller læsesalen for at kunne fokusere på studierne. Det vigtigste er, at du har en god struktur når du skal i gang med studiet, så du ikke kommer skævt fra start.

Deltag i sociale arrangementer

Det faglige er en ting, men det sjoveste ved studiet er klart alle de events, som foregår udenfor studiet. Der er både studenterforeninger som arrangerer en del fester, foredrag, workshops med mere, og så er der alle events som sker i København uden at have relation til studiet. Roskilde festival, Distortion og mange andre events er blandt dem du kan opleve som studerende i København. Det bedste tip der kan gives er, at man er social fra starten af og deltager i sociale arrangementer - også selvom, at man tænker det ikke lige lyder interessant. Studielivet i København er magisk, og kan først rigtig beskrives når man selv er del af det. Det skal simpelthen opleves før man kan finde ud af det. Derfor kan det varmt anbefales at studere i København - selvom det kan være svært at finde et sted at bo i hovedstaden. På findkollegie.dk kan du finde en oversigt over hvilke kollegier, som findes i København, og hvordan du får fat i dem.  
Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her