Når man er studerende, og man gerne vil bo på et kollegie i studietiden, så accepterer man hurtigt, at der ikke er meget plads at gøre med. Man deler ofte både badeværelse og køkken, og man har kun et mindre værelse, som man har for sig selv. Det er derfor en god ide at sørge for, at man kan have alle sine ting på forholdsvis små kvadratmeter. Du får derfor i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan indrette dit kollegieværelse, så du kan få plads til alle dine ting, uden at du skal gå på kompromis med komforten i dit lille hjem. Mangler du finansiering i forhold til at betale for et kollegieværelse, eller mangler du penge til at kunne omdekorere værelset, så kan du overveje et lån online, så du hurtigst muligt kan komme på plads i din studieby. Husk dog først at tjekke dine mulighed for SU-lån, da renten her oftest kan være langt bedre.

Kom op i højden

En rigtig god metode til at spare på pladsen på dit værelse er ved at komme op i højden, når du sover. Dette betyder, at du skal udnytte alt den plads, som du kan under din seng. Skal du ud at købe en ny seng kan det altså godt betale sig at købe en med skuffer under, så du kan have forskellige opbevaringsmuligheder i bunden. Har du allerede en seng, så kan du for eksempel udskifte benene under den, så du har plads til forskellige kasser under sengen. Dette betyder, at du har en mulighed for at bruge pladsen fornuftigt i stedet for, at det bliver spildplads.

Skabspladsen

Man skal ofte have sit eget skab med hjemmefra, når man flytter ind på et kollegie. Det er derfor en god ide at have et skab, som ikke går helt op til loftet i højden. Du kan nemlig bruge pladsen over skabet til at opbevare forskellige ting, såsom sommertøj og støvler, som du udelukkende bruger, når det sner. Uanset hvad, så er det en god plads at have til rådighed, så du kan gemme mange af dine ting af vejen. Du kan finde flere forskellige typer af kasser rundt omkring i møbelforretninger og boligbutikker, som ikke har mønstre eller andre former for farver. På denne måde går kasserne i et med loftet og med skabet, og det bliver altså ikke for voldsomt at se på.

Møbler med dobbelt funktion

Vil du gerne spare pladsen på dit kollegieværelse, så er det en god ide at sørge for, at dine møbler har en dobbelt funktion. Dette betyder, at det er en god ide, hvis din seng kan gøre til en sofa, eller at dit skrivebord kan trækkes ud, så du har et større spisebord, til når du har besøg af venner og familie. Hos mange forskellige møbelhandlere kan man nu få skamler, som man kan folde sammen, så de danner et lille bord. Dette er et godt trick, hvis nu der skulle komme flere gæster, og man mangler siddeplads. Husk derfor, at det altid er en god ide, hvis dine møbler og din indretning generelt giver dig flere muligheder, så du kan få mere plads på dit kollegieværelse.