Vis filter

Kollegie i Lyngby

Lyngby er en populær studieby i Nordsjælland, blot nogle få kilometer uden for København. Byen har flere af de populære univerisiteter og studier til huse, og der er derfor stor efterspørgsel på kollegier i området. Se vores oversigt nedenfor og få fuld adgang til dem alle med det samme.

Læs mere

Kollegieværelser i Lyngby

I den nordlige bydel i Storkøbenhavn ligger Kongens Lyngby, hvor der bor mere end 55.000 indbyggere. Danmarks Tekniske Universitet (DTU) ligger i Lyngby og har mere end 10.000 studerende og 5.000 ansatte. Skal du studere til ingeniør eller en anden teknisk/naturvidenskabelig uddannelse på DTU, så skal du nok til at se dig om efter et kollegieværelse i Lyngby. Vi guider dig til nogle af de mange kollegieværelser, der er i bydelen.

Nybrogård Kollegiet aka NYK eller Nybro

Nybrogård Kollegiet ligger i cykelafstand til DTU, og ca. 50% af kollegianerne studerer på DTU. Kollegiet ligger også i cykelafstand til Lyngby station, og der er derfor gode muligheder for offentlig transport til andre uddannelsesinstitutioner. Kollegiet består af 536 lejemål. Der er 446 lejemål af 12 m2 og 22 lejemål af 16 m2, alle med eget bad, toilet og entré. For hvert 13. lejemål er der desuden et fælleskøkken. Lejemålene er fordelt på gange med 26 værelser og to fælleskøkkener på hver. Huslejen er på 1.758 kr. pr. måned. Kollegiet går meget op i at udbyde sociale foretagender for kollegiets beboere, og for de interesserede er der bl.a. klubber for film, ølbrygning, kunst, motion, musik, brætspil, cykelværksted, fodbold, kano-kajak, miljøet på kollegiet og sidst men ikke mindst, så er der en café, som er kollegiets samlingspunkt.

Professor Ostenfeld Kollegiet

Professor Ostenfeld Kollegiet består af 288 kollegieboliger, fordelt på 276 enkeltværelser og 12 boliger på 2 værelser. Boligerne på kollegiet er alle med eget toilet og bad, og til hver bolig er der ligeledes et lille depotrum. På kollegiet er der bl.a. en biograf med surroundanlæg samt en projektor med HDMI, VDA og Composite mulighed, som kan vise 3D film på et stort lærred. Herudover er der også et motionsrum samt en sauna, som kollegiets beboere frit kan benytte. Huslejen er fra 2.597 kr. pr. måned.

P. O. Pedersen Kollegiet

P.O. Pedersen Kollegiet er bygget i 1964, og gennemgik i 1994 en renovering. Der er 274 kollegieboliger og 24 fælleskøkkener. Værelserne på kollegiet er alle med eget toilet og bad. Nogle lejligheder har hems og har plads til to – disse lejligheder har et lille trinettekøkken. Man er naturligvis altid velkommen til at komme ud i fælleskøkkenerne, når man har behov for mere plads til at lave mad eller blot ønsker det sociale aspekt. 

Som beboer på P. O. Pedersen Kollegiet har man stor indflydelse på, hvordan kollegiet skal drives gennem beboerrådet. Der er desuden et hav af forskellige udvalg, som man kan blive en del af, hvis man vælger at blive beboer på P. O. Pedersen Kollegiet. Huslejen er fra 2.180 kr. pr. måned.

Bidrag til den gode stemning

Det er vigtigt, at du er indstillet på at indgå kompromisser, når du bor sammen med andre på et kollegie. På mange kollegier deler man både køkken og bad, så derfor er det vigtigt, at du indgår i de fastlagte rammer, der er på de fleste kollegiegange. Der er ofte rengøringsplaner, som man indgår i en naturlig rotation omkring. Du kan lynhurtig blive meget upopulær, hvis du er uhygiejnisk og ikke deltager i den daglige rutine på kollegiet. Herudover er det sociale aspekt også vigtigt at forholde sig til. Fællesskabet er en del af pakken, når man bor på kollegie. De sociale arrangementer i form af fællesspisning, biografture mv. er vigtige at deltage i, da det hele bidrager til den gode stemning og fællesskabet på kollegiegangen.

Få fuld adgang til alle kollegier i Lyngby

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Du kan nemt søge ubegrænset hos alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen! Læs gerne godt op på de forskellige kollegier, se om du opfylder adgangskravene og brug så tid på at lave en rigtig god motiveret kollegieansøgning.

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende, og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet.

Læs mere om studielivet her