Frederiksberg er et attraktivt sted at bo, hvis du gerne vil have en central placering i hovedstadsområdet. Der er mange fordele ved at vælge et kollegium på Frederiksberg, men du skal også være opmærksom på, at de forskellige ungdomsboliger er eftertragtet og koster lidt mere end andre steder.
Du kan læse mere om de vigtigste aspekter ved at bo på Frederiksberg i de nedenstående afsnit. Derudover kan du også læse et udpluk af nogle gode kollegier i området. Vil du blive guidet kan endnu flere kollegier og læse, hvordan du ansøger om et værelse hos dem, kan du blot klikke en på nogle af de ovenstående kollegier på Frederiksberg på listen ovenfor.
Mange mennesker skelner ikke rigtig Frederiksberg fra København, og det kan da også være svært at adskille de to ad, når de nu ligger så tæt op ad hinanden. Men rent teknisk set er Frederiksberg en separat bydel i København - f.eks. er den ikke en del af Københavns Kommune. Frederiksberg er omkranset af København på alle sider og er den tættest befolkede kommune i Danmark, hvilket i høj grad skyldes det knap så store areal, som Frederiksberg kan bryste sig af.
Der er dog mange fordele ved at bo på Frederiksberg. F.eks. er du lige i nærheden af alt, hvad hjertet kan begære. Om dette gælder uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser, caféer og restauranter, shoppingmuligheder, kulturelle seværdigheder e.l. gør ingen forskel - Frederiksberg byder på det hele.
Der er reelt set kun én ulempe ved at vælge en bolig på Frederiksberg: det er et dyrt område. Man skal derfor være villig til at betale dét ekstra i huslejen og for morgenkaffen, hvis man ønsker at bo på Frederiksberg. Til gengæld har du en fuldkommen central placering, hvorfor du nemt kan komme ind til forskellige områder af København eller ud af byen, f.eks. mod Vestegnen. Der er masser af busser og metro til rådighed, så det er intet problem at komme frem ved hjælp af offentlig transport. Og foretrækker du at tage cyklen er der også fremragende betingelser for dette, da området har flere gode cykelruter.
Netop fordi Frederiksberg ikke er den billigste bydel at bo i, så kan du med fordel undersøge, hvor meget du kan få i boligstøtte i forhold til, hvilket kollegium du vælger. Boligstøtte gives til personer, der bor i lejebolig og som har eget køkken. Du kan altså ikke søge om boligstøtte, hvis du deler køkken faciliteter med andre beboere i ejendommen.
Boligstøtten beregnes bl.a. ud fra, hvor mange m2 dit værelse / lejlighed er, din generelle indkomst og hvor meget du betaler i husleje. Det er således meget forskelligt, hvad man kan få i boligstøtte. Nogle får blot et par hundrede kroner, mens andre får +500 kroner om måneden i støtte til betaling af husleje.
Selvom det er lidt dyrt at bo på Frederiksberg, så formår der stadig at være et godt studieliv i og omkring bydelen. Dette skyldes nok i høj grad, at København er lige ved siden af, men det har også noget at gøre med, at der er flere kollegier i bydelen og flere Campusser ikke langt fra hinanden. F.eks. er både en gren af Københavns Universitet og Copenhagen Business School placeret midt på Frederiksberg. Der er altså en god blanding af forskellige studerende, hvilket skaber god diversitet i studielivet. Dette er også med til at skabe god grobund for diverse sociale aktiviteter på tværs af uddannelsesinstitutionerne.
Frederiksberg er helt generelt et attraktivt sted at bo, hvorfor du er nødt til at forvente, at der er lidt ventetid på de fleste ungdomsboliger. Mængden af ventetid kommer naturligvis an på kollegiet, men normalt kan der være alt fra et par måneders ventetid til flere år før man bliver tilbudt et værelse på et kollegium. Det er derfor oplagt at skrive sig op så tidligt som muligt.
Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle kollegier accepterer, at man skriver sig på deres venteliste før man er optaget på et adgangsgivende uddannelsessted. Derudover kan kollegiet også sagtens have andre krav til deres ansøgere. F.eks. har nogle betingelser for, hvem der kan søge værelser på stedet - dette kan være alt fra hvor længe du har tilbage af dit studie til hvilken uddannelse du går på. Derudover kan et krav også være, at du ikke har børn, er villig til at deltage aktivt i fællesskabet, skriver en motiveret ansøgning e.l. Hold altid et vågent øje med kravene stillet af kollegiet, så du er sikker på, at du reelt har en chance for at blive tilbudt et værelse.
Uanset hvilke præferencer du har til dit nye kollegium, så kan du sagtens finde et på Frederiksberg, der passer til dine behov. Læs om nogle af de gode ungdomsboliger herunder:
Falkoner Kollegiet er stadig relativt nyt, da det blev bygget i 2006. I alt er der 114 værelser til rådighed, hvoraf 104 af dem er etværelses og de resterende er toværelses. Alle boliger på kollegiet er udstyret med eget bad, toilet og køkken. De mindre varianter har dog kun trinettekøkken. Kollegiet er røgfrit og har tagterrasse, fælleskøkken og et fælles vaskeri. Det har en utroligt central placering, da det ligger med 250 meter til Frederiksberg Metro Station og Frederiksberg Centret. Skal du gå på CBS, kommer du til kun at have 250 meter til studiet.
Med en placering lige ved siden af Zoologisk have, kan du hurtigt komme både ind til byen og ud af byen fra dit kollegie. Dette sikrer dig en større fleksibilitet i forhold til, hvis du regner med at finde et studiejob uden for København. Niels Brock Kollegiet, der også kendes som Fasanhuset, tilbyder både et-værelses og to-værelses lejligheder til studerende. Værelser er mellem 18 og 54 m2 i størrelsen. De større ungdomsboliger har eget bad og køkken til rådighed, mens de mindre værelser må deles om fællesfaciliteter. Hvis du er villig til at bo på et mindre værelse og dele toilet med andre på gangen, kan du få en relativt billig studiebolig. Ønsker du ikke at dele faciliteter, og vil gerne have en større lejlighed, skal du være klar på at betale lidt ekstra i månedlig udgift.