Vis filter

Kollegier på Amager

Find alle kollegier i den hippe bydel Amager. Stedet er et populært studiested, og de seneste år er der kommet en hel del spændende cafeer, restauranter og aktiviteter til. Steder ligger et stykke ude for det centrale København, men du vil have let tilgang til de fleste kollegier i byen.

Læs mere

Kollegieværelser på Amager

Amager er en integreret del af Storkøbenhavn og der er rigtig mange, der gerne vil bo i denne del af København. Bydelen er meget trendy, og derfor også ret dyr at bosætte sig i. Vi giver dig et overblik over de kollegier, der er på Amager, så du har mulighed for at undersøge, hvad der passer bedst til dig. København er det mest eftertragtede sted at bo i hele Danmark, og de kollegier der er på Amager er derfor også i høj kurs og har ofte meget lange ventetider.

Øresundskollegiet

Øresundskollegiet er Nordens største kollegium. På kollegiet er der 1.025 boliger på en 45.000 kvadratmeter stor grund. Som beboer på Øresundskollegiet har man stor indflydelse på, hvilke ting, renoveringer samt arrangementer, som skal finde sted. Husordenen vedtages af kollegiets beboere – derfor er det yderst vigtigt at man kender og overholder de aftalte regler. På Øresundskollegiet er der for eksempel beboerdemokrati. Alle beboerne bestemmer en stor del af de ting, der sker på kollegiet – det kan være alt fra renoveringer af lokaler, ny hjemmeside eller nye ideer til udendørsarealerne. I Blokkene, B og D deles beboerne om fælleskøkkener. 14 beboere er fælles om 1 køkken, og der er tilsammen 16 fælleskøkkener. Huslejen er fra 2.270 kr. pr. måned. Du skal være under uddannelse i Københavnsområdet for at søge om optagelse på dette kollegium.

Amagerkollegiet

Amagerkollegiet er bygget i 1967 og gennemgik en renovering i år 2000, og består i dag af 278 stk. 1- og 2-værelses boliger. Alle boliger i kollegiet er med eget toilet, bad og trinettekøkken (mini køkken bestående af køleskab, 2 kogeplader og en vask). Derudover har boligerne en udgang til kollegiets gård. Er du glad for dyr, så er dette et af de få kollegier, hvor det er tilladt at holde husdyr. Hund er dog ikke tilladt. Amagerkollegiet er beliggende 6,3 km fra Københavns Universitet, og der er 850 meter til Ørestad Station og metro. Huslejen er fra 2.500 kr. pr. måned.

Bikuben Kollegiet Ørestad

Bikuben Kollegiet Ørestad er et privat kollegium på Amager, som er beliggende lige ved siden af Københavns Universitet. Kollegiet rummer godt og vel 100 boliger. Kollegiet har 4 forskellige værelsestyper (enkeltværelser, parværelser, handicapværelser, 2-etages familieboliger). Tjek deres hjemmeside og læs mere om Bikuben Kollegiet Ørestad her

Fordelene ved at bo på kollegie

Der er faktisk rigtig mange fordele ved at bo på et kollegie. Er du helt ny i byen, så er det guld værd at få etableret et netværk lynhurtigt ved at bo på kollegie. Du er aldrig alene, og det kan for mange være enormt betryggende. Vi har listet nogle af de mange fordele, der er ved at vælge et kollegieværelse frem for at bo i en lejlighed eller et privat værelse:

  • Du sparer penge på husleje.
  • Du har mennesker omkring dig.
  • Der er altid én eller anden, der er hjemme på gangen.
  • Netværksopbyggende. Du kommer lynhurtigt til at kende mange flere, når du bor på et kollegie.
  • Fællesskabsorienteret bliver et af karaktertrækkene, som du kan tilføje på CV´et.
  • Du får en slags ”ekstra-familie”.
  • Du kan spare penge på madbudgettet samt være sikret andet end pasta med ketchup, hvis du deltager i fællesspisning på gangen (hvis din gang er en social gang, vel og mærke).
  • Abonnementsordninger på aviser mm.
  • Du lærer meget om dig selv og dine grænser.
  • Du bliver mere tolerant og rummelig – hvis ikke, så finder du lynhurtigt ud af at kollegielivet ikke er dig.

Få fuld adgang til alle kollegier på Amager – og resten af Danmark!

Du kan nu se alle 649 kollegier i Danmark med findkollegie.dk. Ikke alene sparer du mange timer på din boligjagt – du kan rent faktisk også spare penge ved at sammenligne huslejepriser. Du kan nemt søge ubegrænset hos alle kollegier, og du får besked om nye ledige kollegier nær dig. 3 dages adgang koster dig kun 9 kr. Opret dig hurtigt og nemt lige her

Vær dog opmærksom på at afmelde dig, hvis ikke du ønsker et løbende abonnement.

Vores filtreringsmuligheder gør det nemt for dig at holde øje med de boliger og kollegieværelser, der er inden for dit budget og dine krav. Du kan også gå ind på lige det kollegie, som du har lyst til at vide mere om – det kan være info om alt fra husleje, billeder af kollegiet, faciliteterne, beliggenhed, rutevejledningen, adgangskravene m.m. Ønsker du at sende en motiveret ansøgning afsted til det pågældende kollegie, bliver du viderestillet til ansøgningslinket for afdelingen, så du ikke skal bruge ekstra tid på at komme frem til det. Vær opmærksom på, at processen med den motiverede kollegieansøgning kan tage mellem to måneder og helt op til et år. Det er vigtigt at spille på alle sine aktiver, når man sender en ansøgning afsted. Det er langt fra kun dine charmerende personlighedstræk, der bliver taget op til overvejelse i beslutningsprocessen! Læs godt op på de forskellige kollegier, se om du opfylder adgangskravene og brug så tid på at lave en rigtig god motiveret kollegieansøgning.

Relevant info til dig som studerende

Der er virkelig meget at huske på, når man flytter hjemmefra og pludselig skal til at tænke på alt selv. Vi har gjort det så nemt og bekvemt for dig som muligt. På vores blog-side på findkollegie.dk har vi samlet brugbar information til dig, der netop er flyttet hjemmefra, om alt hvad du skal vide lige fra, hvordan du forfatter din motiverede kollegieansøgning til tips om, hvordan du undgår boligsvindlere. Vi ved godt, at pengene ikke sidder løst på de fleste studerende, og hvert et lille spare-fif eller gode råd til at leve et mere SU-venligt liv, er kærkomment for de fleste studerende. Vi holder dig opdateret på nyheder relateret til studielivet.

Læs mere her