Ting, du skal overveje, når du flytter hjemmefra som studerende

Senest opdateret d. 25. april 2021

 

Er tiden kommet til, at du skal flytte hjemmefra? Er du studerende, og har du derfor ikke så mange penge at gøre godt med? Så er der hjælp at hente. Du kan sagtens finde en måde, hvorpå du kan være studerende og udeboende samtidig med, at du har muligheden for hyggelige stunder med dine studiekammerater i byen eller på café. Det hele handler om prioriteringer. 

Overvej det sted du vil bo

Det er vigtigt, når du er studerende, og du skal flytte hjemmefra at husker på, at din indkomst ikke er den største. Dette kommer især til at spille ind, hvis du ikke gennemtænker, hvor du vil bo. Det er klart, at det er fedt at bo et moderne sted, hvor alt i lejligheden er nyrenoveret. 

Dog er dette ikke optimalt, hvis du er studerende, og du kun lever af en SU. Hvis du har et job ved siden af, kan det måske være mere overkommeligt, men det er stadig vigtigt, at du tænker over, om det er det værd. 

Ønsker du stadig at bo et nyt sted, så er det en god idé, at du deler det med andre. Hermed sagt er det smart, at du søger en roomie. Dette er også noget, du kan overveje, hvis du til tider kan føle dig ensom. Hvis du har en roomie, så har du altid en person, du kan snakke med, hvilket kan være sundt. Hermed har du også altid noget, du kan lave. 

Hvis du derimod ønsker at bo selv, så er dette også en mulighed. Det behøves nemlig ikke være dyrt at bo alene, så længe du søger de rigtige steder. Her er det også vigtigt, at du er fleksibel, og du hermed ikke har behovet for, at din lejlighed skal være ny.

Et kollegie kan være det helt rigtige valg for dig

Hvis du ønsker at bo selv, men du samtidig ønsker, at prisen er overkommelig, så kan et kollegie være det helt rigtige valg for dig. Et kollegie kan give dig mange muligheder. Det første, du skal overveje, er, om du ønsker at dele bad og køkken med andre. Hvis du ikke har et behov for at skulle have dette selv på dit kollegieværelse, så er det en måde, hvor du kan spare penge på, idet fælles bad og køkken ofte findes på de kollegier, der er billigere at bo i.
Ønsker du derimod at have dit eget køkken og bad, er det også en mulighed for dig, da der findes kollegieværelser, der netop har disse faciliteter samtidig med, at prisen er fornuftig. 

Et kollegie giver dig en masse fede muligheder. Du kan være dig selv, idet du har et individuelt kollegieværelse, og hermed har du muligheden for at koble helt af.
Dog kan du også sagtens være social, når du bor på et kollegie, idet du er omringet af studerende, og hermed føler du dig heller aldrig alene. Dette er den perfekte balance for dig, hvis du ønsker at have dit helt eget sted samtidig med, at du altid har muligheden for at snakke med folk. 

Der vil også komme en masse fede arrangementer på et kollegie, hvor du netop kan lære folk at kende! 

Møbler på afbetaling

Det næste, du burde overveje, er, hvordan du vil anskaffe dig møbler. Det kan være, at du står i den situation som studerende, hvor du ikke har muligheden for at betale alle dine møbler med det samme. 

Hermed kan møbler på afbetaling være en fornuftig løsning for dig. Der er flere møbelforretninger, der giver dig denne mulighed, og derfor kan dette være en løsning for dig!

Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her