Du har måske hørt om ‘motiveret ansøgning’, men er ikke helt klar over, hvad denne form for ansøgning præcis dækker over. Vi har lavet dette blogindlæg for at gå lidt mere i dybden med den motiverede ansøgning og komme med nogle tips til den gode version.

 

 

Mange kollegier modtager motiverede ansøgninger, som kollegianerne læser igennem. Hvis ansøgningen bliver godkendt, har de mulighed for at tilbyde dig en bolig på kollegiet, som du kan flytte ind i, når en anden fraflytter. Den motiverede ansøgning giver dig mulighed for at komme op af ventelisten, hvis du for eksempel ikke har lang transporttid til dit studie eller lever op til de andre krav, kollegiet har i den kategori, for at blive prioriteret højt på ventelisten.

I ansøgningen skal du forklare, hvordan du kan passe ind på kollegiet, og hvad du kan bidrage med. Tænk over hvad, der gør dig speciel, og hvordan du differentierer dig fra de andre ansøgere til kollegiet.
Udover personlighed er der mange andre ting, som kan spille ind, når det handler om din fremtidige plads på et kollegie. For mange kollegier tæller det meget, hvilken uddannelse, du studerer, og hvilket uddannelsessted, du læser denne uddannelse på. På nogle kollegier vægtes det også højt, hvor du kommer fra i landet, og hvilket uddannelsested, du eventuelt har gået på før din uddannelse. Dette er værd at bide mærke i, hvis det oplyses på kollegiets hjemmeside.
Hvor langt du er på din uddannelse, vægter mange kollegier også højt. Mange af de ældre kollegier, som fokuserer meget på traditioner, tilbyder for eksempel kun boliger til studerende, som har gennemført to år af studiet. Nogle kollegier kræver et års studie gennemført, nogle kræver et bestemt karaktergennemsnit og andre kræver slet ikke noget. Dette skal du også lægge mærke til, når du vil ansøge om en plads på et kollegie.

Til sidst vil vi komme med nogle generelle tips til den motiverede ansøgning:

Indhold:

  • Hvad interesserer du dig for udover dit studie?
  • Hvad vil du bidrage med i din kollegietid?
  • Hvilke fordele har du, som andre ansøgere måske ikke har?
  • Hvilke naboer ser du dig bo sammen med?

Formalia:

  • Gå efter ca. 1 sides ansøgning
  • Tilføj et vellignende billede af dig selv til ansøgningen

Den motiverede ansøgning kan altså vægte ganske højt i kollegiets udvælgelse af kommende beboere. Når du ansøger om en bolig på et kollegie, plejer det at stå, om kollegiet modtager motiveret ansøgning.
Ofte kommer kollegiet derudover med tips til ansøgningen, eller stiller dig spørgsmål, de vægter højt, som du skriftligt kan besvare.

Kom til ansøgning på mere end 600 kollegier samt studie- og ungdomsboliger i Danmark med en profil på Findkollegie.dk

Like derudover vores Facebookside Findkollegie for flere indlæg som dette!

 

Søg blandt 600+ studieboliger på Findkollegie.dk – og find den studiebolig som passer dig bedst

Er du studerende og mangler et sted at bo? Så har Findkollegie.dk gjort det nemt for dig. Vi har 600+ studieboliger samlet ét sted. Klik her for at se ALLE boliger i din by.

 

Besvar