At bo på kollegie kan nogen gange være anstrengende. Med så mange beboere som sover, spiser og fester i de samme lokaler, kan de nogle gange være mindre sjovt at bo på der. Men der er heldigvis hjælp at hente hos Danmarks internet-krigere. Reddit Danmark er et forum der diskuterer alt, hvad der foregår i Danmark – betragt det som en kæmpestor diskussionsklub. De blev spurgt om en guide til at bo på kollegie, hvor brugerne på forummet leverede kommentarer og det kom der både sjove, gode og seriøse svar på. Her er nogle af dem.

 

Brug din sunde fornuft!

Det mest gennemgående svar handler primært om, at man som beboer på et kollegie skal bruge sin sunde fornuft. For de fleste mennesker giver det sig selv, at man ikke skal spille høje musik i hverdagene efter 22, men der er forskel på kollegier, så sæt dig ind i kollegiets regler – både de skrevne og de uskrevne. Tag et generelt hensyn til dine medmennesker og hils på folk.

 

Der nævnes også, at det er vigtigt, at man tager sin opvask, når man har spist eller lavet mad. Det er irriterende for den næste der skal bruge køkkenet, hvis køkkenet sejler og det flyder med opvask. Grundlæggende handler det om, at man skal opføre sig pænt, være flink og generelt bare udvise almen pli når man bor på kollegie.

 

Vær social!

Selv om det nogle gange kan være anstrengende at bo på kollegie, så er en af de absolut bedste og fedeste ting ved at bo på kollegiet det sociale liv. Man har altid mennesker omkring sig, og der er rig mulighed for at lære nye mennesker at kende. Det bør man udnytte til hver en tid. Hvis der er fest i fællesarealet, eller et eller andet event hvor man er inviteret, så er det bare med at gribe chancen og tage del i festlighederne. Det kan jo være, at man møder en masse nye venner! Vær en del af fællesskabet og bryd for guds skyld ikke med kollegiets traditioner – hvis der er et specielt ritual på kollegiet, så tag del i løjerne i stedet for at sidde og kigge.

Brug også tid på at hjælpe til i fællesarealer – tag del i den fælles oprydning efter en fest eller hjælp til med opvasken. Hvis du har have på dit kollegie så byd ind med nye ideer til, hvordan man kan få den til at se ud – selv hvis du ikke har grønne fingre har google mange ideer!

 

“Og så lukker du ikke licensmanden ind!”

Det sjoveste og mest “upvotede” svar kom fra brugeren BlackAdam, som på én sætning forklarede den spørgende bruger, at hvad der end sker så “Lad for alt i verden være med at lukke licensmanden ind.” – Den lader vi lige stå for sig selv et øjeblik!

 

Det er generelt rigtig fedt, at bo på kollegie, uanset hvad det medbringer af udfordringer og gode stunder. Hvis man blot følger reglerne på stedet, gør sine pligter og deltager i kollegiets sociale aktiviteter, så er der grobund for at skabe de bedste minder fra sit studieliv her!