Når mange unge flytter hjemmefra, så har de fleste en god ide om, hvordan de ønsker at indrette deres første hjem. Men hjemmefraflytningen falder ofte sammen med, at man begynder at læse og så kan det godt komme til at knibe lidt med pengene. 

En mangel på penge er selvfølgelig ikke optimalt, når man gerne vil indrette sit nye værelse, så det kan komme til at føles som et hjem. Men med lidt kreativitet så kan man, ved hjælp af DIY (do it yourself) og en gennemtænkt indretning, skabe sig et rigtig hyggeligt hjem for ganske få penge. 

Læg en plan for indretningen

Når man skal flytte ind på et kollegieværelse, så ved man ofte, hvordan værelset ser ud, og ca. hvor stort det er noget tid før selve flytningen. Ventetiden op til flytningen kan man dermed bruge til at planlægge, hvordan man bedst muligt får udnyttet den ofte sparsomme plads, som er på et kollegieværelse. 

Indretning af værelset i denne periode foregår bedst på et stykke papir, hvorpå du tegner dit værelse ud fra mål. Ved så at tage mål af de møbler som du ønsker at medbringe til dit nye hjem, så kan du regne ud og indtegne, hvor meget de vil komme til at fylde på dit kollegieværelse. 

Hvis du finder ud af, at du ikke har plads til det hele, så kan du begynde at overveje, hvad du kan undvære. Måske behøver du ikke både et spisebord og et skrivebord? Eller måske kan du hænge fjernsynet på væggen i stedet for at have det stående på et tv-bord?   

Drop de dyre butikker og smut på genbrug 

Genbrugsbutikker er blevet mere og mere populære de sidste par år, og det er der en god grund til. Det er nemlig et rigtig billigt sted at købe sine møbler sammenlignet med de store boligforretninger. Det er naturligvis sjældent det mest moderigtige inventar, som du finder på genbrug, men det er her, at kreativiteten kommer ind i billedet. 

Du må nemlig gerne finde inspiration til din indretning i de dyre forretninger. Når du så forelsker dig i f.eks. en smuk sofa, hvor du kan ligge og høre smuk musik i din dab plus radio, men som desværre koster det hvide ud af øjnene, så er det bare med at tage billeder og så smutte i genbrug. 

Her kan du måske finde en brugt sofa til få hundrede kroner og med lidt stof fra en stofforretning, så er det bare med at sy et nyt betræk og ompolstre sofaen. Så har du en smuk sofa til ganske få penge. 

Indretning med fokus på detaljerne 

Når du har fået de store ting på plads i dit nye hjem, så er det med at få styr på detaljerne, fordi der er nemlig heri at meget af følelsen af at være i et rigtig hjem ligger. Noget af det, som er med til at få indretningen til at føles færdig, er ganske enkle ting såsom at have planter stående eller at få hængt billeder op på væggene.  

Det er disse små detaljer, som fuldender din indretning, sådan at du rigtig kan føle dig hjemme i dit nye hjem.