Et kollegie giver både plads til privatliv og sociale arrangementer

Senest opdateret d. 30. september 2020

Til efteråret begynder sommerstarten til videregående uddannelser, og det betyder også, at mange er i gang med at overveje uddannelse, og dermed også deres nye bopæl. Det er et stort skridt at flytte hjemmefra, fordi man pludselig skal stå på egne ben. Ikke nok med det, er det også nye omgivelser, som man skal vænne sig til. Det kan være overvældende, og derfor er det vigtigt, at man føler sig tryg i det nye miljø. Her kommer kollegiet på banen. Et kollegie kan være en oplagt mulighed, når man vil flytte hjemmefra. Her vil man bo ude, men stadigvæk have nogle mennesker omkring sig, så man ikke føler sig alene. Det skaber en tryghed, men giver også en masse erfaring omkring kompromis og tilpasning, når man skal bo med andre i et fællesskab. Det er erfaringer, som vil være ekstremt brugbare i adskillelige situationer i fremtiden.

Ny by, nye mennesker

En anden udfordring når man flytter hjemmefra, er det nye sociale netværk, som man igen skal bygge op fra bunden. Man flytter væk fra sine gamle venner og familie, og skal nu starte forfra for at skabe et nyt socialt netværk. Vil man gøre denne proces mindre nervepirrende og stressende, er et kollegie et godt sted at starte. Her er man nemlig tvunget ud i nogle situationer, hvor man støder på de andre beboere, og kan derfor ikke undgå at lære nye mennesker at kende. Det er nemmere at være åben og imødekommende, når man er tvunget ud i det. Der er stor forskel på kollegier, og bor man i et med fælles køkken og bad, så vil alle beboer også været indstillet på dette fra starten. Alle beboer vil være bevidste om, at de skal være sociale med andre, og dele omgivelser med hinanden. Det skaber hurtigt et stærkt fællesskab, fordi man kommer i nogle situationer, hvor man skal tilpasse sig hinandens behov og ønsker.

Det er okay at lukke døren, når du har brug for det

Et kollegie giver anledning til sociale arrangementer, men der er også mulighed for at lukke ens dør. Er man i gang med et studie, så kan det være nødvendigt at kunne lukke sig inde, og fordybe sig i stoffet og ens læsning. Nogle gange er det også bare rart at være alene. Især når man i forvejen er meget social, så kan det være dejligt at kunne lukke døren og puste ud. Det er der heldigvis også plads til i et kollegie. Der er meget forskel på kollegier og ungdomslejligheder. Selvfølgelig vil der være et større frirum med eget køkken og bad, men lige meget hvad, så har man altid et værelse, hvor man kan få lov til at være alene og få ro. Derudover skal man huske, at det er okay at trække sig nogle gange. Også selvom man bor samme med andre. Man vil komme ud for, at nogle beboere benytter sig af fællesrummene, og laver noget sammen. Nogle gange må man sige fra til dette, fordi man har brug for at være alene.

Hvad kan man lave sammen på et kollegie?

Når nu man har taget valget om at bo i et kollegie, så vil man også gerne deltage i fællesskabet. Men hvordan finder man på noget spændende at lave? Og hvordan får man lige brudt isen, hvis man er ny i fællesskabet? Det er altid godt at finde på noget, som kan samle beboerne. Det kan være, at I skal tage brætspillet frem? Måske er der nogle nye trends, som skal prøves? Læs mere om nye trends, som kan afprøves. En trend som vil samle kollegiet, kan være retten raclette. På siden via linket, finder du fx en test af de bedste raclette, så I har udstyret i orden til en hyggeaften. Raclette er en perfekt trend at bruge til fællesskabet, fordi man samles om det, og man kan udforske alle mulige forskellige sammensætninger af retten med hinanden. Derudover er det en ret, som man kan hygge om, og tage sig tid til. Det er derfor en perfekt mulighed for, at folk bliver hængende om spisebordet lidt længere, end de normalt ville gøre. Der er intet farligt i at springe ud i at flytte på et kollegie. Husk på, at alle står i samme situation, og alle ønsker at få det bedste ud af det. Hvem ved, måske bliver det dine tætte venner, fordi I deler hverdagen sammen.
Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her