Bliv klar til at flytte på kollegie med 4 gode råd

Senest opdateret d. 1. marts 2021

 

Det kan være besværligt at finde en plads på et kollegie, og nogle gange skal man væbne sig med tålmodighed, når man tjekker de lange ventelister. Når du endelig har fået dig et kollegieværelse, er det alt ventetiden værd, for der er masser af hyggeaftener, fester og fællesspisning i vente med en masse nye venner. Du er formentlig spændt og glæder dig rigtig meget til at flytte ind, men måske er du også nervøs, hvis det er første gang, du flytter hjemmefra. Her får du et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du flytter ind.

Invester i en ordentlig madras

Vi bruger mange timer på at sove, og derfor er det vigtigt, at din madras er i orden. Det kan ikke betale sig at investere for billigt, og du skal heller ikke købe det første og det bedste dit øje spotter. Der findes mange forskellige typer af madrasser, og du skal vælge den, som passer til dig. Har du for eksempel rygsmerter eller lignende, så er en skummadras en god idé at investere i, for den skåner din ryg. Har du det varmt om natten er en boxmadras bedre, for den giver bedre luftgennemstrømning.

Styr på madbudgettet

Der skal mad på bordet, og det skal der hver dag, så det kan være en god idé at lave et budget over hvor mange penge, du skal sætte af til mad. Prøv dig frem den første måned og se, hvor mange penge du bruger på mad og sæt så et realistisk beløb af til det. Der findes forskellige apps, som kan hjælpe dig med at holde styr på, hvor mange penge du bruger, og som også giver et realistisk bud på, hvor mange penge du kan forvente at bruge på mad.

Dét skal du have med af service

På de fleste kollegier er der fælleskøkkener, hvor der er gryder, pander og lignende til rådighed. Du skal ofte selv medbringe tallerkner, bøtter til opbevaring, osv. Denne del skal du ikke være så bekymret for, for du får besked om hvilke ting, du selv skal medbringe. Dog kan du godt på forhånd forberede dig på at investere i nogle tallerkner, glas, bestik, bøtter osv. Kort sagt de ting som ikke bruges under selve madlavningen. Når du ved det på forhånd, kan du gøre det til et hyggeligt projekt at samle de ting sammen, som du skal have med.

Indret dit værelse hyggeligt

Det giver jo lidt sig selv, at dit værelse skal indrettes, men det skal ikke tages for givet af den grund. Dit værelse er der, hvor du skal kunne slappe af og koble af, så det er vigtigt, at det er et rum, som du føler dig godt tilpas i. Det er op til den enkelte, hvad et hyggeligt værelse er, og derfor skal du indrette det, så det passer dig til. Hvis lyskæder og tykke tæpper er måden, hvorpå du føler dig afslappet, så er det helt okay at bruge lidt penge på det. Går du mere op i billeder og fyld på væggene, så er det vejen, du skal gå.

Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her