Skal du til at læse, eller læser du allerede på en videregående uddannelse, ved du nok at studiebøger kan blive en dyr fornøjelse. Studiebøger er nødvendige for dit studie, men kedelige for din økonomi. Hvert semester kan det koste dig flere tusinde kroner alene for dine studiebøger.

Bogbasen

Det blev den IT-studerende Aske Panduro træt af, og derfor oprettede han hjemmesiden Bogbasen. På Bogbasen kan du købe/sælge brugte studiebøger. Her kan du søge  efter den bog, du er interesseret i (det kan være alt lige fra Sigmund Freud til Stanislavskij), og hvis der er nogen, der sælger bogen, kan du kontakte vedkommende. Det kan nemt spare dig for rigtig mange penge. Har du også nogen studiebøger i overskud, kan du gratis oprette annoncer på hjemmesiden og sælge dem.

Gratis studiebøger

Er du virkelig i pengekrise, og har et stort behov for nogle studiebøger?
Tab ikke modet – der findes hjemmesider, hvor du gratis kan skaffe dig studiebøger. Eksempelvis de to hjemmesider Saxo og BookBoon – her kan du gratis downloade studie e-bøger. Så du slipper også for at få dem sendt, og du kan nærmest have dem med overalt (du skal selvfølgelig have din PC/tablet med dig).
Der er både studiebøger til gymnasial- og videregående uddannelser, og der er lige fra makroøkonomi til videnskabsteori. Grunden til, at de er gratis, er at de er reklamefinansieret. Det vil sige, at der er reklamer inde i bøgerne – det er dog ikke meget værre end at læse en artikel på f.eks. Politiken, BT mv., da der også er reklamer rundt om artiklerne der.

Lix Technologies

Lix Technologies er en tjeneste, hvor du digitalt kan købe din studiebøger, så du ikke behøver at slæbe dem med i tasken hver gang, du skal bruge dem. Udover, at du ikke behøver tænke på besværet med at bære bøgerne, har du altid tilgang til dem og du kan ydermere skrive noter og markere tekst i de digitale tekster.

Bogrobotten

Bogrobotten er det nyeste tip på guiden.
På Bogrobotten.dk er det muligt at sammenligne priser på bøger. Dette er fordelagtigt for studerende, da man derved kan finde studiebøger til de billigste priser. Ejeren af hjemmesiden, Lasse Bunk, har derudover tilføjet Englands boghandlere til søgemaskinen. Han fortæller: ”Vi oplever ofte, at der er rigtig meget at spare på studiebøgerne, blandt andet ved at købe bøgerne i England. Derfor har vi tilføjet en del engelske boghandlere til vores søgning, så vi nu har langt de fleste danske og engelske boghandlere og brugtbogssites med i vores søgning. Dette giver ofte en god besparelse for de studerende.”
Hjemmesiden kan altså spare studerende mange penge og gøre, at der muligvis kan være luft i SU-budgettet til andet end pasta med ketchup.

Besøg siden på: http://bogrobotten.dk/

Kender du nogle andre hjemmesider, eller har du nogle andre gode råd til at skaffe sig billige studiebøger, så skriv om det nede i kommentarfeltet.

Besvar