Når man bor på et kollegieværelse, en lille ungdoms-/ studiebolig eller bare bor småt generelt, kan det være svært at få alle sine møbler og ejendele til at være der.
Der findes dog metoder og tricks, man kan benytte sig af, hvis man ønsker mere plads i de små rum.
Vi kommer her med 5 tips til, hvordan du kan indrette dig ‘smartere’ på lidt plads.

#1 Spejl og lys

Spejle tilfører dybde til et rum, og får det til at se større ud, end det egentlig er. Sørg derudover også for at rummet får en masse lys. Dette åbner rummet op.

#2 Brug væggene

I små rum kan skabe og reoler fylde meget. Derfor kan det være en god idé at bruge hylder og knager til de ting, som skulle være fyldt op i en reol eller et skab.

#3 Gå efter møbler med flere funktioner

Multifunktionelle møbler, som kan klappes op, foldes ud e.lign. efter behov, er en god idé, når man ikke har meget plads at gøre godt med. Vælg derfor en sofa, som kan foldes ud til en seng, et spisebord, som også kan bruges som arbejdsbord, og vælg møbler, som kan bruges som skjult opbevaring.

#4 Tænk opad

Istedet for at tænke på rummet i antal kvadratmeter, kan det nogle gange betale sig at tænke i kubikmeter. Gå derfor efter at udnytte pladsen opad med høje skabe eller reoler, fordelagtigt med skydedøre istedet for låger.

# 5 Ryd op og tilpas

I små rum er der ikke meget plads til rod, og pladsen ser derfor mindre ud, når ting ligger og flyder. Hav kun de ting fremme, som du bruger, og køb dine møbler efter behov. Køb ikke flere møbler, end du reelt har brug for.

Har du erfaringer med små rum, og har du eventuelt flere tips til at udnytte din lille plads bedst muligt? Så skriv om dette i en kommentar – så andre også kan benytte sig af tricket.

Besvar