Hører du til blandt de mange tusinde af unge, der netop har fået af vide at de er optaget på drømmestudiet? Så har du med stor sandsynlig startet jagten på en bolig. Vi giver dig her 3 råd til at undgå såkaldte boligsvindlere.

Hvad er en boligsvindler?

En boligsvindler er en eller flere personer, der udgiver sig for at være reelle udlejere, som tilbyder dig at leje et værelse eller en lejlighed. Ofte er det kriminelle bagmænd, der aldrig har været i besiddelse af en egentlig udlejningsbolig. Rapporter fra politiet viser, at antallet af unge der er blevet snydt med boliger har været stødt stigende de sidste 5 år. Ofte operere boligsvindlerne fra udlandet, hvilket gør det endnu mere vanskeligt at opklare.

Tip 1: Se boligen først og lav et baggrundstjek af udlejeren

Hvis man ikke er bosiddende i den by man søger bolig i, så kan man hurtigt blive fristet til at skrive under på en lejekontrakt på en lejlighed, man blot har set på billeder. Den metode skal til enhver tid frarådes, besøg altid lejemålet først, så du undgår at ”købe katten i sækken”.

Invester også med fordel lidt tid i at finde ud af hvem udlejeren er. På www.tinglysning.dk kan du se hvem der står noteret som ejer af et givent lejemål. Forhør dig også gerne hos naboer eller lav en simpel Google søgning, ofte er negative omtaler ikke svære at finde frem til.

Tip 2: Overfør kun vis pengeinstitut og rådfør dig hos professionelle

Overfør aldrig depositum før du har en underskrevet lejekontrakt og en nøgle til boligen i hånden. Benyt kun banker og reelle pengeinstitutter til overførsel af depositum og leje, styr udenom Mobilepay, Paypal og lignende.

Hvis du er medlem af Lejernes Land Organisation (LLO) kan du få deres advokater til at kigge kontrakten igennem for smuthuller, inden du skriver under.

Tip 3: Brug din sunde fornuft

Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det ofte også. Der er rift om boligerne i Danmarks universitetsbyer, så hvis den perfekte bolig pludselig tilbydes dig til en favorabel pris, bør du undersøge sagen nærmere, inden du sætter din underskrift eller overfører penge. Er køkkenet på billedet helt nyt, badeværelset renoveret eller lignende, og prisen er helt i bund, så er der nok noget galt.

Søg blandt 600+ studieboliger på Findkollegie.dk – og find den studiebolig som passer dig bedst

Er du studerende og mangler et sted at bo? Så har Findkollegie.dk gjort det nemt for dig. Vi har 600+ studieboliger samlet ét sted. Klik her for at se ALLE boliger i din by.

Er du på udkig efter generelle lejeboliger, så kan du med fordel også bruge www.husvild.dk, der samler mere end 3000+ udlejningsejendomme i Danmark.

Besvar