Spar plads på dit kollegieværelse

Bor du på et trangt kollegieværelse, hvor der langt fra er plads til alle dine ting? Har du svært ved at finde på kreative opbevaringsløsninger?

Der er absolut ingen grund til at fortvivle, for her har vi samlet tre nemme løsninger, der både ser smarte ud og udnytter dine få kvadratmeter godt.

Sov på toppen

Noget af det, der kan være svært, når du indretter dit kollegieværelse, er at få så mange funktioner ind i det som muligt. Du skal både have plads til soveværelse, kontor, stue, og måske spisestue og køkken.

En oplagt måde at udnytte pladsen på er at have en højseng. Måske har du delt en køjeseng med dine søskende som barn, men der behøver ikke være noget barnligt over en højseng. Du får en god, stor seng, og nedenunder kan du få plads til skrivebord eller måske en sofa. Det er særligt oplagt med en sofakrog under din høje seng, fordi der bliver lidt mørkere og knapt så højt til loftet, hvilket skaber en hyggelig hulestemning.

Sengen giver desuden en naturlig opdeling af rummet, så du i høj grad får en fornemmelse af at have flere rum, selvom du kun har et enkelt.

 

Pak sengen væk

En løsning, der ikke længere er så udbredt, er en vægseng, også kendt som en Murphy bed. Der er dog grund til at lade skabssengen få sin popularitet tilbage, for det er en rigtig smart løsning, når du ikke har så meget plads at gøre godt med.

Kort fortalt er en Murphy bed en seng, hvor du klapper madrassen lodret op ad væggen i løbet af dagen, når du ikke skal sove. Når sengen er pakket væk, ligner den et almindeligt skab, og du har en masse ledig guldplads. På den måde slipper du for at få en klaustrofobisk fornemmelse, hvis du har mange møbler.

Du kan få en skabsseng eller vægseng i mange forskellige prisklasser og stilarter, så du kan helt sikkert finde en, der passer godt til dig. Med en Murphy bed behøver du heller ikke vælge en lille madras, men kan få en stor og komfortabel seng, uden at den fylder hele dit værelse. Det kan især være en fordelagtig løsning med en skabsseng, hvis dit kollegieværelse er indrettet med skæve vinkler eller af andre årsager er svært at møblere.

Med en Murphy bed behøver sengen ikke passe ind i indretning, for om dagen er det kun skabet, der skjuler den, der er synligt.

 

Stue og soveværelse i ét møbel

Den klassiske løsning er en sovesofa, men sådan en skal man heller ikke undervurdere. Med en sovesofa kan du have en hyggelig stuekrog, hvor du kan sidde med dine venner eller familie, når de er på besøg. På den måde undgår du at sidde på sengen med dine gæster, hvilket både er upraktisk og kan være en smule akavet.

Sovesofaen giver dig mulighed for at have en seng i en god størrelse, og ofte er der plads til kasser med for eksempel strygejern, julepynt, eller andre ting, du ikke bruger så tit, under sovesofaen.