Få råd til mere mens du studerer

Senest opdateret d. 30. september 2020

Få råd til mere mens du studerer

Har du en dyr storbyhusleje og en konto, der alt for tit har røde tal på bundlinjen? Er studiejobbet ikke nok til at holde din økonomi godt kørende? Du er langt fra den eneste med det problem. Heldigvis for dig er netop havnet på siden, hvor vi hjælper dig med at få styr på finanserne, mens du studerer. Læs med nedenfor, hvor vi har samlet nogle af vores bedste tips.

Sæt system i dit forbrug

For det første skal du starte med at lave et udførligt budget. Hvis du altid bruger flere penge end du tjener, er du med stor sandsynlighed nødt til at gøre noget ved dit forbrug. Når du laver budgettet, skal du både finde ud af, hvor meget du tjener, og hvor meget du bruger. Vær grundig, så du kan få det bedste resultat i sidste ende. Dine faste udgifter kan du for det meste ikke gøre så meget ved, udover måske at vælge et mobilabonnement med mindre data inkluderet, eller spare buskortet og pumpe luft i cykeldækket. Hvis du har en tendens til at købe lidt for mange snacks, slik, og andre unødvendige varer, når du handler ind, er det en god idé at fastsætte et bestemt beløb, som du må bruge på madindkøb hver måned. På den måde bliver du mere opmærksom på ikke at bruge hele madbudgettet på chips og figenstænger. Når du laver budgettet er det også en god idé at tænke over, om du har mulighed for at tjene flere penge. Måske er det ikke en mulighed, hvis dit skema er presset i forvejen, men så kan du overveje at arbejde ekstra i ferier og så videre, så du kan forsøde hverdagen lidt ind imellem.

Ryd op i dine ting

En anden god mulighed for at få flere penge mellem hænderne, er ved at rydde op i dine egne ting. Når du bor på kollegie, er plads ikke ligefrem det, der er mest af, og derfor er det smart at rydde op i ny og næ. Der er ikke nogen grund til at have garderobeskabet fyldt med tøj, du alligevel aldrig bruger, eller have kassevis af nipsting i kælderrummet, som du ikke har plads til i din vindueskarm. Ryd op i dine ting og sælg det, du ikke længere har brug for. Hvis det ikke haster med at få ryddet ud i dine ting, kan du sætte dem til salg på nettet. Her vil det være meget forskelligt, hvor hurtigt tingene bliver solgt, og ofte skal du være parat til at sende det med posten. Står du over for en flytning eller andet, der kræver, at du får tjent nogle penge, kan du booke en stand på et loppemarked. Der kan du hurtigt få solgt mange af dine ting, selvom du skal være forberedt på, at priserne ikke er lige så høje som på nettet. Det gode er, at du slipper for at mase det ind på dit kollegieværelse igen, og du kan bruge pengene på lige det, du helst vil.  

Kig efter guld på loppemarkedet

Når du så alligevel står på loppemarkedet og sælger dine ting, kan du jo passende se efter, om de andre boder skulle have nogle interessante varer. Der er ingen grund til at bruge massevis af penge på en ny vinterjakke, hvis du kan finde en i samme model til 30 kr. Udvalget vil selvfølgelig ikke være så stort som i butikkerne, men omvendt kan du være heldig at gøre et scoop og finde noget helt unikt. Det er også meget bedre for miljøet at vælge genbrug, fordi der ikke skal bruges ressourcer på at fremstille endnu en ting. Når du skal købe gaver til andre, kan du også med fordel kigge efter en gave til dem i en genbrugsbutik eller lignende. Det kan tage lidt længere tid at finde en god gave, men til gengæld bliver den meget personlig. Hvis du en dag får en uforudset regning eller på anden måde skal bruge nogle penge, som du ikke har tilgængelig på din konto, kan det være en løsning at tage et billigt forbrugslån. Det er vigtigt at understrege, at et forbrugslån altid skal være absolut sidste udvej og ikke er en holdbar løsning for din økonomi.
Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her