Der er mange ting man skal holde styr på og forskellige gøremål, der skal færdiggøres, når man er studerende. Du skal bl.a. holde styr på dine hobbyprojekter, se dine venner og have tid til din familie. Oveni dette skal du også passe dit studie, hvilket kan være en tidskrævende og frustrerende oplevelse, hvis du bøvler med bestemte opgaver og emner.

Det kan derfor være en god ide at bruge forskellige værktøjer og redskaber, der kan hjælpe dig på de fagområder, hvor du selv har store udfordringer. Et af disse værktøjer er værktøjet Inspo.dk, hvor du kan finde andre færdige opgaver og noter fra andre elever. 

Du kan bruge disse materialer til at forbedre dig fagligt. Hvis du f.eks. skal lave en aflevering omkring en digtanalyse af Den grimme ælling af H.C. Andersen, så kan du finde færdige versioner af opgaven på Inspo.dk. På den måde kan du se hvordan stilen, sproget, opbygningen og indholdet skal se ud. Ved at få inspiration og indblik i, hvordan opgaven skal løses, kan du få et skarpere overblik over, hvad der forventes i ved denne opgave.

På den måde hjælper værktøjet med at fjerne frustration i forbindelse med ens studie, og du har på den måde har mere tid til at se dine venner og familie.

Udover færdige elevopgaver, så kan du også finde gennemarbejdet og dybdegående noter indenfor forskellige fag og emner. Noter kan være en stor hjælp, når du sidder og forbereder dig til eksamen eller prøver.

Noterne kan give dig et overblik over fagets forskellige emner og hvad man særligt skal være opmærksom på indenfor det givende fag og emne. Du kan også bruge noterne i forbindelse med den almindelige tavleundervisning, hvis du skal score lidt billige point hos læreren.

Måden hvorpå Inspo fungerer på er, at hvis du f.eks. gerne vil have adgang til en opgave eller en note, så skal du selv bidrage med en af dine egne materialer. Det vil sige, at Inspo er opbygget omkring en byttemodel, hvor du selv skal give, før du kan tage. 

At bruge et værktøj som Inspo kan være en fornuftig ide, hvis du vil skabe et bedre overblik og en bedre forståelse for de emner og opgaver du sidder med.