Når du begynder på dit studie, opstår der måske et behov for at anskaffe sig en bærbar computer. Men inden for de sidste år er markedet for bærbare computere vokset betragteligt, og som køber føler du dig måske på Herrens mark ved tanken om at skulle gebærde dig i denne jungle af computere. For hvilken computer skal du vælge? Og hvad skal du være opmærksom på, når du køber en bærbar? Vi giver dig her fem gode råd:

Behov og budget

Overvej hvilket behov, du har: Hvad skal du bruge computeren til? Hvis du hovedsageligt skal bruge den til at tage noter til forelæsningerne, kan du med fordel købe en iPad med tastatur eller en Notebook i stedet. Når du er bevidst om, hvilke behov du har, er det også relevant at sætte et budget. Bærbare computere findes i flere prisklasser, og du kan indsnævre feltet betragteligt ved at gøre dig klart, hvor stor en del af din SU, du vil investere i en ny bærbar.

 

Ram og CPU

Skal du behandle store mængder data? Og er du glad for at arbejde med billeder og video? Så har du brug for mange ram og en fornuftig CPU. I denne sammenhæng kan du overveje at investere i en Mac, da Mac-computere generelt har bedre billedbehandlingskapacitet.  

 

Er du gamer?

Har du en gamer i blodet, og skal computeren også bruges til at spille på? I så fald er det vigtigt at være opmærksom på, at computeren skal have et godt grafikkort. Vælger du i stedet at købe et eksternt grafikkort, er det en god idé at sikre sig, at computeren har et usb-stik. Skal computeren hovedsageligt bruges til at bekæmpe monstre og dæmoner i World of Warcraft, kan du overveje, om du måske burde anskaffe dig en gamer-computer, der egner sig bedre til formålet.

 

Tjek anmeldelser

Når du har fundet den computer, der opfylder dine krav, kan det være nyttigt at tjekke anmeldelser på nettet. Det kan være svært at gennemskue, om computeren lever op til sælgerens gyldne løfter, og i den sammenhæng kan Google være en kær ven. Her kan du finde brugeranmeldelser og bedst i test-artikler, og på den måde kan du få en bedre fornemmelse af, om den bærbare computer er et fornuftigt køb til pengene.

 

Køb brugt

Køb af en bærbar computer kan være en bekostelig affære, hvis du har set dig lun på en dyr model. Vil du gerne spare penge, kan du derfor overveje at købe brugt. Eksempelvis kan du på refurb.dk købe en bærbar computer brugt, men med fuld garanti som ved køb af nyt. På den måde sparer du penge, samtidig med at du er forsikret mod skader.