Mens du venter på at finde den perfekte studiebolig eller at blive optaget på dit drømmestudie, er der mange ting, du kan lave. Men hvordan skaber du et sabbatår med mening? Altså den slags sabbatår, hvor du ikke ender med at sidde hjemme og vente svar på dine ansøgninger, eller arbejde overtid til en dårlig løn på et job, du ikke kan se en fremtid i?

Vi har samlet et par tips til dit sabbatår, som sikrer, at du får et sjovt år med personligt og fagligt udbytte:

Tip 1: Rejs i dit sabbatår

Indtil videre har gået den slagne vej gennem uddannelsessystemet, men nu har du chancen for at stoppe op og bestemme selv. Brug tiden til at udvide dine horisonter. Grib muligheden for at komme ud af din komfortzone og se en ny side af verden – og dig selv. Tag ud at opleve verden, og tag ud at rejse dit i sabbatår.

Tip 2: Bliv flydende i et andet sprog

At være flydende i et andet sprog er blevet en vigtig færdighed på CV’et, når man søger job eller optagelse på en uddannelse. På jobmarkedet er folk, der taler mere end ét sprog, i høj kurs, og statistikkerne viser, at de tjener flere penge og har bedre karrieremuligheder. Med andre ord er dét, at kunne tale et ekstra sprog er en færdighed, der vil få din ansøgning til at ligge i toppen af bunken hos arbejdsgiverne. Tag evt. dit sabbatår i udlandet for at fordybe dig endnu mere i sproget – og hvis du vil skille dig endnu mere ud, så vælg nogle af fremtidens store sprog, såsom koreansk eller japansk.

Tip 3: Bliv mere afklaret

Når du holder sabbatår har du muligheden for at prøve dig selv af i forskellige arbejds- og studiesammenhænge. Du har sikkert allerede en fornemmelse af, om du er stærk i sprog eller naturvidenskab, og om du arbejder bedst i grupper eller individuelt, men det er noget helt andet, når du kommer ud på en arbejdsplads eller i en ny studiesammenhæng. Prøv noget nyt, og notér dig, om du trives bedst i høj tempo og med stramme deadlines, eller i en afslappet atmosfære, i en større gruppe mennesker eller selvstændigt, og brug det til at blive afklaret om, hvilken type fremtid du skal gå efter.

Tip 4: Sabbatår

Nogengange kan man næsten føle sig lammet af alle de muligheder, der pludselig er åbne. Den tid, som skal være sjov, fri og legende kan hurtigt blive hård, hvis du ikke får gjort noget ved dine drømme, eller hvis du lader dig stresse over hvad alle andre gør eller ikke gør. Der er ikke noget rigtigt og forkert – det vigtigste er at mærke efter, hvad der er meningsfuldt for dig.

Ud over at rejse og lære sprog er der også mulighed for at lave frivilligt arbejde eller eller tage et praktikophold i udlandet. På den måde kan du rigtig fordybe dig i en ny kultur og blive mere selvstændig, selvsikker og glad. Fremtiden bliver også mindre skræmmende, og beslutninger begynder at føles som muligheder.

God fornøjelse!

Boligsøgende? Find den studiebolig som passer dig bedst her

Er du studerende og mangler et sted at bo? Så har Findkollegie.dk gjort det nemt for dig. Vi har 600+ studieboliger samlet ét sted. Klik her for at se alle boliger i din by.

Er du på udkig efter generelle lejeboliger, så kan du med fordel også bruge www.husvild.dk, der samler mere end 3000+ udlejningsejendomme i Danmark.

Besvar