Stramt SU-budget og brug for hjælp? Her er 3 gratis studiefordele du ikke kendte

Senest opdateret d. 30. september 2020

Som studerende kan budgettet være stramt hver måned. Med en dyr husleje i de større byer og en SU, der måske kun rækker til mad og bolig, kan det være svært at finde luft til andre ting i budgettet. Står du i en situation, hvor du har brug for advokathjælp eller at tale med en professionel, og virker det som et uoverskueligt og dyrt projekt? Så er du landet det helt rigtige sted. I dag er der gode muligheder for at få gratis hjælp som studerende. Her i artiklen kan du læse mere om, hvordan og på hvilke områder du har mulighed for at få en hjælpende hånd, uden at det skal koste dig noget.

Gratis advokathjælp

Det klinger tungt hos mange, når de hører ordet advokat, og det kan også være en særdeles dyr fornøjelse. Men i takt med en stor efterspørgsel og et behov for advokatens hjælp, er det også muligt at gøre brug af gratis advokathjælp, når du har behov for det. Denne gratis hjælp er et tilbud fra advokater og jurister, der kan hjælpe dig, der ikke har penge nok til at finansiere en advokat fra en traditionel advokatvirksomhed. Når du modtager denne hjælp, vil der ofte være nogle krav til dig, som du skal overholde for at modtage gratis hjælp. Som enlig må du ikke tjene over 329.000 kroner om året, hvis du vil modtage den gratis hjælp.

Gratis psykologhjælp til studerende

Flere end nogensinde før gør brug af en professionel til at komme af med stress, frustrationer og forvirringer i en travl hverdag. Måske du har gået med tanken om at finde en professionel, der kan hjælpe dig med at finde fodfæste i hverdagen, men det kan hurtigt koste 1.000 kroner for en time hos privatpraktiserende psykologer. I dag tilbyder mange universiteter landet over gratis psykologhjælp eller forskellige former for rådgivning. Her er det blot påkrævet, at du er studerende på det pågældende universitet. Når du kontakter det gratis tilbud, vil du få mulighed for at tale med uddannede psykologer eller lignende, der kan hjælpe dig med at komme udfordringerne til livs.

Gratis A-kasse

Dette tilbud kan komme dig til gode i det lange løb, selvom det ikke kan hjælpe dig imens du er under uddannelse. Og dog. For som studerende er det gratis at være medlem af en A-kasse. A-kassen er dit sikkerhedsnet efter endt uddannelse, hvis du ikke får et job lige efter. I stedet vil du modtage en dagpengesats, så du kan slå koldt vand i blodet og gå i gang med jobsøgningen med god samvittighed. Du skal have været medlem i minimum 12 måneder, før du er berettiget til at modtage dagpenge. Derfor er det en god idé at benytte sig af den gratis indmeldelse, ligeså snart du starter på din uddannelse. Desuden tilbyder mange A-kasser forskellige kurser og workshops, som du kan tage med på helt gratis. Disse kan være med til at udvide dine kompetencer, så du kan skabe en stærkt profil, der er eftertragtet på arbejdsmarkedet, når du bliver færdiguddannet.

BONUS: Arbejde fra fantastiske destinationer

Som studerende kan det være svært at få lagt penge af til rejser og ferier. Overvej derfor at tage din praktik i udlandet, eller arbejd fra en anden lækker destination når studierne er ovre, og du skal samle penge sammen. Det kunne også være en rigtig god mulighed for dig der har et eller flere sabbatår, men desværre er de fleste job i udlandet tiltænkt til folk med minimum en bachelor. Se mere på: https://www.anyworkanywhere.com/
Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her