5 ting du ikke bør spare på som studerende

Senest opdateret d. 30. september 2020

Dit studieliv er en intens og hektisk periode, hvor du har brug for at være så frisk og udhvilet som muligt. Lange aftener med læsning, forberedelse til eksaminerne og tidlige morgener på læsesalen er blot et udpluk af de studieaktiviteter, som du skal have overskud til. Netop overskud er vigtigt at have som studerende. Herunder finder du 5 ting, som du ikke bør spare på, når du studerer.

Ordentlig mad

En frisk hjerne og en sund krop er afgørende for at modtage læring. Selvom kontoen indimellem kan være presset, er det ikke madbudgettet, du generelt må spare på. Det er vigtigt, at du spiser sund mad, så din krop og hjerne har masser af brændstof. Der findes gode måder, hvor du kan spise sundt og varieret og samtidig undgå overtræk. Du kan holde øje med tilbud og være kreativ med at lave mad i forhold til de varer, du finder på udsalg eller kan få mængderabat på.

God søvn

Sund mad og god søvn er lige vigtige for dig som studerende. En ny seng med god affjedring og tyk madras behøver ikke være en post, som du skal spare op til igennem længere tid. På Bedsteseng.dk kan du gå på opdagelse iblandt en masse forskellige kvalitets udgaver. Du kan vælge mellem de mest populære sengetyper som elevationssenge og kontinentalsenge, og du får gode råd til at vælge den rette top- eller boksmadras. Når du skal vælge den bedste seng, skal du altid tage udgangspunkt i dine personlige ønsker og krav. Der er forskel på os, og hvordan vi foretrækker, at vores seng skal være designet.

Frisk luft

Ikke alle ting i verden koster penge. Frisk luft handler ikke om økonomi – men om tid. Det er vigtigt, at du afsætter tid hver dag til at få frisk luft. Det kan hjælpe dig med dine studier, enten når du læser, eller når du er i gang med at skrive en opgave. Din hjerne har brug for små pauser for at kunne fungere optimalt. Du kan gå en tur, løbe eller cykle og være aktiv på den måde, som passer bedst til dig.

Socialt samvær

At være aktiv udenfor kan også være en god anledning til at være social. Du kan tage en ven eller studiekammerat med på turen og få ekstra overskud til at være koncentreret igen. Det er vigtigt for din mentale trivsel i det lange løb, at du er social med kammerater, venner eller andre medstuderende.

Tilbehør og udstyr til computer og læsning

Briller, nakkepude med aflastning, god læselampe eller en behagelig kontorstol? Hvilket tilbehør du har brug for til at læse og skrive derhjemme, er op til dig at vurdere. Det vigtigste er, at du tillader dig selv at købe det udstyr, som gør dine studieforberedelser så fleksible, behagelige og effektive som muligt. Har du brug for nye briller, er det afgørende for din trivsel, så du ikke sparer på glassene. Og har du tit smerter i nakke eller lænd, skal du vælge en kontorstol eller pude, som kan give dig den rette støtte.
Søger du bolig? Søg blandt 694 ledige kollegier i hele Danmark
Søg kollegie her